19 Mart 2024|Salı,11:52:31
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3372 0,18
EURO
35,1026 0,23
ALTIN
2.235,40 0,36
BİTCOİN
$63.450 6,49
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
24 Haziran 2018 - 12:17
24 Haziran 2018 - 12:172 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Engelliler ve hastalar sandığa taşındı

Sakarya'da oy kullanmak isteyen engelli ve hastalar, sağlık görevlileri ile belediye ekiplerince sandık başına götürüldü.

Engelliler ve hastalar sandığa taşındı
Yön Bul Akademi


Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu yaşlı ve engellilerin oy kullanmasına yönelik ambulans hizmeti kapsamında Sakarya’da Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, yaşlı ve engellileri ambulansla oy kullanacakları okullara getirerek oy kullanmalarını sağladı. Türkiye genelinde yapılan 24 Haziran erken genel seçimleri kapsamında Sakarya genelinde 100’den fazla hasta ve engelli, ambulansla oy kullanmaya götürüldü. Vatandaşlar, yapılan hizmetten çok memnun olduklarını belirterek, "Allah devletimizden razı olsun" dediler. 

“Devletimize sağladığı bu imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum” 

Diyaliz hastası olan 80 yaşındaki Şakir Düzcan, oy kullanmak için Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerinden yardım istedi. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alınan yaşlı adam, oy kullanacağı Erenler ilçesindeki Yeşiltepe İlkokuluna getirildi. Tekerlekli sandalyede sağlık görevlilerinin yardımıyla 1144 nolu sandıkta oyunu kullanan Düzcan, “Seçim sonucu Türkiye için güzel olsun” dedi. Oğlu Erdal Düzcan ise, “Diyaliz hastası olan babam geçen hafta diyalize başladı. Devletin verdiği imkanlarla evden sağlık hizmetleri ambulansıyla oy kullanmaya getirildi. Sedye yardımıyla oyunu kullandı, babam yine tekrardan ambulans ile hastaneye götürülüyor. Devletimize sağladığı bu güzel imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum. Seçimin de vatana, millete hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Akyazı Belediyesi de oy kullanmak isteyen engelli vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için engelli taşıma araçları ile hizmet verdi. Oy kullanmak isteyen fiziksel engelli vatandaşlar, belediye ekiplerine ulaştı. Belediye ekipleri, hasta ve engellileri alarak oy kullanacakları okula götürüp, oyunu kullanmasının ardından evine tekrar bıraktı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç