19 Nisan 2024|Cuma,22:25:04
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5806 0,33
EURO
34,7800 0,14
ALTIN
2.508,47 0,97
BİTCOİN
$64.343 1,79
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
13 Temmuz 2018 - 06:20
13 Temmuz 2018 - 06:202 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Kaybolan aileyi buldular

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri, hizmet içi eğitim programları kapsamında doğada arama, kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Kaybolan aileyi buldular
Yön Bul Akademi


Tatbikat İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ve Arama Kurtarma Birlik Müdürü Dr. Özge Aktaş Panta koordinesinde 42 AFAD personelimizin katılımıyla Sapanca Soğucak Yaylası'nda gerçekleşti.

Senaryo gereği tatbikatta; Sapanca Soğucak Yaylasına gezi için giden dört kişilik aileden 1 çocuğun oyun oynarken kaybolduğu ve babanın kaybolan çocuğu aramak için ormanlık alana gitmesiyle diğer aile fertleri çocuk ve babadan uzun süre haber alınamaması üzerine durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekiplerinden Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezimize gelen ihbarla birlikte olay bölgesine sevk edilen AFAD ekiplerimiz bölgede kriz merkezi kurarak geniş çaplı arama – tarama çalışmaları başlattı.

Olay bölgesine sevk edilen köpekli arama ekibimiz ve 2 ayrı arama kurtarma ekibimiz 3 bölgede ayrı ekiplerle çalışma başlatarak köpekli arama ekibimiz bölgesinde kayıp vatandaşlarla ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadı. Arama kurtarma ekibimiz belirlenen 2. Bölgede ekiplerimiz vatandaşlara ormanlık alanda yarı baygın halde ulaşarak ilk yardım uygulaması gerçekleşmesiyle sağlık ekiplerine teslim edildi.

Ekiplerimiz gerçekleşen tatbikatta; Olası kayıp olaylarına karşı koordine olma, hızlı ve etkin müdahale edebilme, kayıp olaylarına karşı bilgi, beceri ve kapasitesini geliştirmek, köpekli arama ekibimizin arama köpekleri ile keşif ve koku becerisini geliştirmek ve ekiplerimizin arama kurtarma çalışmalarındaki eksiklik, aksaklıklarını görmek ve olası afetlere karşı devamlı hazırlıklı olmak amacıyla yapılan tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç