25 Nisan 2024|Perşembe,02:17:08
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5696 0,09
EURO
34,9359 0,31
ALTIN
2.426,73 0,15
BİTCOİN
$64.111 3,23
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
23 Temmuz 2018 - 11:30
23 Temmuz 2018 - 11:302 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Serdivan’a 16 kilometrelik yağmursuyu hattı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, SASKİ tarafından Serdivan’da hayata geçirilen yağmursuyu projesi ile ilgili detayları paylaştı.

Serdivan’a 16 kilometrelik yağmursuyu hattı
MARMARA GÖZ


Serdivan ilçesinde gerçekleştirdikleri yağmursuyu çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Arabacıalanı Mahallesi, ASEM Mobilyacılar Çarşısı, Küçük Sanayi ve Eski Kazımpaşa Caddesi ile bölgede bulunan sokaklarda 16 buçuk kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa ederek bölgelerde bu anlamdaki sorunları çözüme kavuşturduklarını söyledi. 

Serdivan’da hayata geçirilen yağmursuyu projesi ile ilgili detayları paylaşan Genel Müdür Dr. Rüstem Keleş, “Sürdürdüğü gelişim çizgisiyle cazibesi ve nüfusu her geçen gün daha da artan Serdivan’da ciddi altyapı çalışmaları yürütüyoruz. Bunlardan birisi olan içmesuyu projesi ile ilçenin içmesuyu altyapısını tamamen yeniliyor, akıllı şebeke sistemini kuruyoruz. Yağmursuyuna yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Bu kapsamda ilçenin belirli bölgelerinde toplam 16 kilometrelik hat inşa ettik. Bu hattın Arabacıalanı Mahallesi’nde bulunan ve ASEM Mobilyacılar Çarşısı’na kadar uzanan 1 buçuk kilometrelik kısmı 2 buçuk metre genişliğe ve bir metre yüksekliğe ulaşan dev kutu kesit imalatlardan oluşuyor” dedi. 

Hazırladıkları projelerle Serdivan’da yağmursuyu sorunu yaşanan bölgelere nitelikli bir altyapı kazandırdıklarını vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “Arabacıalanı Mahallesi’nde 3 bin 430 metre, ASEM Mobilyacılar Çarşısı ve Küçük Sanayi’de 4 bin 90 metre, Eski Kazımpaşa Caddesi’nde ve bölgede bulunan sokaklarda ise 8 bin 480 metre uzunlukta inşa ettiğimiz yağmursuyu altyapısıyla bu bölgelerin sorununu çözüme kavuşturmuş olduk. Ekiplerimiz şu anda ızgara imalatlarını sürdürüyorlar. Büyükşehir Belediyesi ve Serdivan Belediyesi de sorumluluk alanlarındaki bölgelerde sıcak asfalt çalışmalarını gerçekleştiriyor. Serdivan’da yağışlı havalarda problem yaşanan başka bölgeler için de çalışmalarımız olacak. Şu anda proje hazırlıklarımız devam ediyor” diye konuştu. 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç