SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,09:05:34
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3353 0,17
EURO
35,1389 0,12
ALTIN
2.243,49 0,00
BİTCOİN
$65.244 4,92
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
12 Ağustos 2018 - 09:27
12 Ağustos 2018 - 09:272 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Yeni evli çiftin kâbusu olmuştu, emsal karar

Düğün merasiminde çekilen kamera kayıtlarının bozuk olduğunu gören gelin ve damat büyük şok yaşadı. Çift bu durumu mahkemeye götürdü. Mahkeme heyeti, çifte 2 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti. Devreye giren Yargıtay, 2 bin liralık tazminatın az olduğuna karar verdi.

Yeni evli çiftin kâbusu olmuştu, emsal karar
Toprak Turizm


Yıllardır hayallerini süsleyen düğünleri için bir fotoğraf şirketiyle anlaşan çift, balayı sonrası televizyon başına geçince büyük şok yaşadı. Düğün merasimine ait görüntülerin bozuk olmasıyla sarsılan çift, 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin yolunu tuttu. M. ve N. Aler, sözleşmeye göre bin 900 TL çekim bedelini ödediklerini, ancak sözleşme kapsamındaki video çekimlerinin bozuk, izlenemez olduğunu dile getirdi.

Davacı çift, tekrar yaşanması mümkün olmayan bu özel günün kaydedilememesi sebebiyle duyulan üzüntünün yol açtığı manevi zarara karşılık toplam 20 bin TL'nin davalılardan tahsilini istedi. Mahkeme, çifte 2 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti. Kararı, davacı çift temyiz etti. 

Yargıtay 15. Hukuk Dairesi, emsal bir karara imza attı. Yargıtay kararında, "Nikâh merasimi için yapılan salon kiralama sözleşmesinde, kamera çekimi işinin de ücrete dahil olduğu, alınan bilirkişi raporuna göre kamera kayıtlarının eserin reddini gerektirecek ölçüde ayıplı olduğu anlaşılmaktadır. Davalıların sözleşmeye aykırı olarak, gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek düğünün görüntülerinin kaydını sağlayamadıkları sabittir. Nikâh, düğün gibi özel öneme sahip, insan hayatında genellikle bir kez yaşanan telafisi mümkün olmayan, önemli günlerin belgelenememiş olmasının, gelin ve damat, hatta yakınları için hayat boyu üzüntü kaynağı olacağı tartışmasızdır. Dava konusu olayın gelişimi, olay tarihi ve yukarıdaki ilkeler gözetildiğinde davacılar yararına takdir olunan biner TL manevi tazminat azdır. Daha uygun bir manevi tazminat takdiri gerekir. Açıklanan sebeplerle davacılar vekilinin temyiz itirazlarının kabulüyle hükmün davacılar yararına bozulmasına oy birliğiyle karar verildi" denildi.

Geçen günlerde Yargıtay kararının ulaştığı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı yeniden görecek.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç