25 Nisan 2024|Perşembe,20:54:10
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,4876 0,16
EURO
34,9654 0,39
ALTIN
2.435,28 0,50
BİTCOİN
$64.558 0,46
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
20 Ağustos 2018 - 08:20
20 Ağustos 2018 - 08:202 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Bu teknik boğaları bile dize getiriyor

Kurban Bayramı'nda istenmeyen görüntülerin önüne geçmek için kullanılan "rueff" tekniğiyle hayvanların eziyet görmeden kesilmesi sağlanıyor.

Bu teknik boğaları bile dize getiriyor
MARMARA GÖZ


Kurbanlıklar, Alman veteriner hekim tarafından ilk defa uygulanan yöntemle çevreye zarar vermeden kesime hazır hale getiriliyor.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alman veterinerler tarafından geliştirilen ''rueff'' tekniğinin, kurbanlık hayvanların kesime hazırlanması için rahatlıkla kullanılabileceğini söyledi.

Hayvanı yatırmak için kullanılacak ipin sağlam olması gerektiğine dikkati çeken Yıldız, "Basit, kazaları da minimize eden ve bayramları bayram havasında yaşamamızı sağlayacak bu tekniği kesinlikle tavsiye ediyorum. Bize ait yatırma teknikleri de var ama en kolayı bu. Bu teknik ülkemizde son zamanlarda yayılmaya başladı, daha önce sadece kitaplardaydı" diye konuştu.

Yıldız, kurbanı yatırırken ve keserken eziyet edilmemesi gerektiğini belirterek, söz konusu teknikle kurbanlıklara eziyet ve kazaların önlendiğini anlattı.

Yıldız, teknik ile ilgili şu bilgiyi verdi: "Rueff yöntemi dediğimiz teknikte; ilk dikkat edilmesi gereken husus ipin oldukça sağlam ve kalın olması. Bu çok önemli. Hayvanın boyutuyla birlikte ipe gelecek mukavemet de o oranda artacaktır. Çürümüş ve özelliğini kaybetmiş ip kullanılmamalı. Bu esnada kopabiliyor bu ipler. Teknik çok basit. Hayvanı başından sağlam bir yere bağlıyoruz. Daha sonra sağlam bir iple iki boynuzu bağlıyoruz. İpi boynunun üstünden uzatarak alttan geçiriyoruz. Bu sayede hareketli bir düğüm oluşuyor. Göğüs ve karnından geçirdiğimiz ipi kuyruk hizasından arkaya doğru uzatıyoruz. Belli bir mesafe bıraktıktan sonra hayvanı iple çekerek olduğu yere yatırıyoruz. Teknik 4 tane hareketli düğümden oluşuyor. Bu dört hareketli düğümden bir tanesi sabit. Boğanın boyutu hiç önemli değil. Sağlam bir yere bağladıktan sonra hayvana temkinli yaklaşarak güzel bağladıktan sonra bir ya da 2 kişi çok rahatlıkla yatırabilir."

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç