Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,15:35:44
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3695 0,16
EURO
35,0050 0,17
ALTIN
2.325,46 0,22
BİTCOİN
$70.153 0,43
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Ağustos 2018 - 15:24
23 Ağustos 2018 - 15:243 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Anne babalar fındığa, çocuklar yaz okuluna

Sakarya ve Düzce'ye gelen mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının çalışmasını önlemek amacıyla Genç Hayat Vakfı'nca yürütülen "Fındık Bahane, Çocuklar Şahane" projesi kapsamında uygulanan yaz okulu programında çocuklara, gönüllü öğretmenler tarafından Türkçe, genel kültür, matematik, görsel sanatlar ve sosyal bilgiler konularında ders veriliyor.

Anne babalar fındığa, çocuklar yaz okuluna
MARMARA GÖZ


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje çerçevesinde uygulanan yaz okulu programına, Düzce'nin Akçakoca ilçesine fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları da katılıyor.

Uygulama ile çocukların hem akademik açıdan güçlenmeleri hem de yürütülen spor ve sanat aktiviteleri ile kişisel ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Düzce ve Sakarya'da 5 yıldır yürütülen proje kapsamında 3 binin üzerinde çocuk eğitim aldı.

Mevsimlik işçilerin barındıkları bölgelerden sabah servisle alınan çocuklar, buradaki gönüllü öğretmenlerle kahvaltı yapıyor. Daha sonra farklı branşlarda eğitim gören çocuklar, hem bir şeyler öğrenerek hem de eğlenerek günü tamamlıyor.

"Aileler projeden memnun"

Genç Hayat Vakfı Proje Saha Sorumlusu Lokman Amaç, yaptığı açıklamada, gönüllü eğitimci olarak katıldığını projede, 3 yıldır profesyonel olarak yer aldığını söyledi.

Akçakoca ilçesine bağlı Beyören köyünde mevsimlik tarım işçiliğinde çocukların yer almasını önlemek için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Amaç, "Proje kapsamında 5 yıldır çalışıyoruz. Projeye bir çocuğa dokunabilme hayaliyle başladık. Başladığımız yıldan bu yana yaklaşık 3 bin öğrenciye ulaştık." dedi

Amaç, Düzce, Akçakoca ve Sakarya'nın Kocaali ilçesinde de çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Farklı farklı bölgelerde çalışıyoruz. Bu sene özellikle Akçakoca'nın Beyören köyünde hedefimiz 75 iken şu an 100 öğrencimiz okulda eğitim görüyor. Amacımız; çocuk işçiliğini önlemek. Aynı zamanda çocukların eğitim hayatlarına destek olabilmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çocuklarına kaynaşma ortamı sağlamış oluyoruz. Sosyal becerilerini geliştirmek ve onları güvenli bir alanda tutmak asıl amacımız."

Çocuklara eğitim vermek için çaba harcadıklarını belirten Amaç, ailelerin de projeden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

"Alışılmışın dışında bir eğitim ortamı hazırladık"

Proje saha sorumlusu Ceren Çiftçioğlu da yaz okulunda çocuklara alışılmışın dışında bir eğitim ortamı hazırladıklarını söyledi.

Çiftçioğlu, projenin 5-15 yaş arası çocuklara yönelik olduğunu ifade ederek, "Fen bilimleri dersinde deneyler yapıyoruz. Keşif atölyeleri yapıyoruz. Problem çözme teknikleri üzerinde duruyoruz. Matematik, Türkçe, hayat bilgisi gibi konularda ders alıyorlar." diye konuştu.

Her yaş grubuna farklı bir program uygulandığını anlatan Çiftçioğlu, ellerinden geldiğince çocukları desteklemeye çalıştıklarını vurguladı.

Çiftçioğlu, temel eğitimin yanı sıra çocukları sosyal ve sanatsal yönden de geliştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç