Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
24 Nisan 2024|Çarşamba,01:04:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5440 0,01
EURO
34,8790 0,04
ALTIN
2.429,98 0,01
BİTCOİN
$66.362 0,35
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
26 Mart 2015 - 08:14
26 Mart 2015 - 08:143 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Akyazılı Harbi Tiyatro Grubu Birinci Yılını Kutladı

Akyazı’da geçen yıl kurulan Harbi Tiyatro topluluğu, kuruluşunun birinci yılını, kendi aralarında düzenledikleri mütevazı bir törenle kutladı.

Akyazılı Harbi Tiyatro Grubu Birinci Yılını Kutladı
Toprak Turizm


2014 yılı Mart ayında , kurularak çalışmalarına başlayan Harbi Tiyatro Grubu, ilk olarak 'Hasta ve Doktor' adlı oyunu sahneledi. Bir yıl boyunca Akyazı’da birçok okulda  tiyatro oyunu sahneleyen ve beğeni toplayan topluluk, yeni sezona 'Ali'nin Bir Derdi Var' adlı oyunla “Merhaba” derken, birinci kuruluş yıl dönümünü Akyazı Çatı Kafe’de düzenledikleri sade ve mütevazi bir törenle kutladılar.

Kuruluş yıldönümü münasebetiyle grup üyelerinden Onur Kopya ve Emel Turkay Akyazı Haber ofisini ziyaret ederek kendileri hakkında bilgiler verdi. Kuruluş amaçları hakkında konuşma yapan grup üyeleri, Akyazı halkından ve en çok da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akyazı Belediyesi ve Kaymakamlıktan kendilerine destek beklediklerini dile getirdi.
“İşimizi çok seviyoruz, iyi bir ekibiz” diyen harbi tiyatro grubu kurucusu Akdeniz Üniversitesi mezunu aynı zamanda Yazar-yönetmen olan Onur Kopya “Bu mesleğin eğitim ve sevgiyle buluşturulması halinde yetenekli arkadaşların kendilerini ifade edebilmesi, tiyatroyu çocuklara ve gençlere sevdirmek, onların birer sanatçı olmalarına vesile olabilmek, daha da önemlisi sosyal gelişimlerine katkı sunmak adına önemli ve sosyal sorumluluk aldıklarını belirterek halkımızdan ve yetkililerimizden destek bekliyoruz” dedi. Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın kendilerine her turlu destekte bulunma sözüyle daha da cesaretlerinin arttığını ve bu güne kadar göstermiş olduğu ilgiden dolayı başkanımıza şükranlarını sunduklarını söyledi.
Harbi Tiyatro üyelerinden Akyazı’da Kafe işletmeciliği yapan Emel Turkay ise tiyatroculuğa nasıl başladığını anlattı. Turkay” Tiyatroya başlamam tamamen tesadüf sonucu Onur beyle tanışmamızdan sonra oldu. Daha önce bu konuyla ilgili bir eğitimim yoktu. Dürüstçe söylemem gerekirse sadece okul yıllarında oynadığım tiyatro ve piyeslerden cesaretim ve sevgim vardı. Onur bey, işletmesini yapmakta olduğum kafeteryaya müşteri olarak geldiği bir gün benim tiyatroya olan yeteneğimi keşfetti diyebilirim. Sevgili arkadaşım Onur, aynı zamanda hocam bu konuda beni çok yüreklendirdi. Bir kaç aylık eğitimden sonra tiyatroya başladım 1 yıla aşkın süredir birlikteyiz çok memnunum” dedi.
Önümüzdeki günlerde 'Ali'nin Bir Derdi Var' İsimli oyunu sahneleyecek olan grup. Bize talep olduğu sürece kendimizi geliştirerek Akyazı’da önemli işlere imza atacağız dedi.


 

 

 

 

 



 

 

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç