Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,13:14:25
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3763 0,18
EURO
34,9944 0,20
ALTIN
2.326,01 0,24
BİTCOİN
$69.704 1,34
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
27 Ağustos 2018 - 10:37
27 Ağustos 2018 - 10:372 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Karasu'da salgının nedeni o virüs çıktı

Karasu’da bayram tatilinde 4 bin 500 kişinin acile başvurmasına neden olan virüsün Norovirüsü olduğu belirlendi. İl Sağlık Müdürlüğü, ilçede bayram süresince görülen ve 4 bin 500 kişinin acile başvurmasına yol açan virüsle ilgili açıklamada bulundu.

Karasu'da salgının nedeni o virüs çıktı
Toprak Turizm


Müdürlükten yapılan açıklamada, Karasu ilçesinde görülen ishal vakalarıyla ilgili hastalardan alınan numuneler üzerinden yapılan inceleme sonuçlarına göre etkenin norovirüs olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Norovirüsünü  yiyecek ve içeceklerle bulaşabildiği gibi, insandan insana temasla da bulaşabildiği ifade edilen açıklamada; "
Virüs bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal belirtileri ile seyretmekte ve hastalar yeterli sıvı alımı ve istirahat ile kendi kendine 3-4 gün içerisinde düzelebilmektedir. Ancak başta çocuk, yaşlı ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere bulantı ve kusması fazla olan hastaların sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir.
KORUNMA

El hijyeninin su ve sabunla sağlanması en önemli korunma yöntemidir. Ayrıca hastalıktan korunmada güvenli yiyecek ve içecek kullanılması, kapalı içme suyu, yeşil sebze ve meyvelerin kaynatılmış sularla yıkanması ya da sirkeli suda bekletilmesi önemlidir. Hastaların yemek yapım ve dağıtımı gibi işlerden üç gün süreyle uzak durması, hasta olmayanlarla mümkün olduğunca direkt temas etmemesi ve havuzlara girmemesi önerilir. Hasta çıkartıları ile temas eden yüzeylerin çamaşır suyu ile silinmesi önerilir. Son olarak hastaların şikayetleri geçtikten 48-72 saat sonrasına kadar toplu yaşanılan yerlere gitmemesi ve evlerinde dinlenmesi ve SASKİ kontrolünde olmayan mahalle çeşmelerinin kullanılmaması önerilir.

SON DURUM

Aynı şikayetlerle hasta baş vurularının başladığı ilk günden bugüne kadar sağlık kuruluşlarımıza gelen vaka sayısı 26 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla 4500 olmuştur. Sağlık kuruluşlarımıza başvuran tüm vakaların tedavi ve takipleri yapılmıştır. Hastanelerimizde yeterli sayıda personel görevlendirilmiş olup, yatış gerektirecek ağır vakalar bulunmamaktadır" denildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç