25 Nisan 2024|Perşembe,22:16:34
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,4782 0,19
EURO
34,9521 0,35
ALTIN
2.436,29 0,54
BİTCOİN
$64.688 0,79
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
01 Eylül 2018 - 10:08
01 Eylül 2018 - 10:083 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Pazar günü çıkmayacaklar

Sakarya’da günlük olarak yayınlanan 7 yerel gazete, gazete kağıdı fiyatlarındaki aşırı artış ve temininde yaşanan güçlükler nedeniyle Pazar günleri çıkmama kararı aldı.

Pazar günü çıkmayacaklar
Toprak Turizm


KAĞIT VE KALIP FİYATLARI KATLANDI

Uzun süredir yurt dışından ithal edilen gazete kağıdının temininde,  Çin’de bulunan kağıt fabrikalarının kapatılmasıyla büyük sıkıntı yaşanmaya başlandı. Gazete kağıdı ihtiyacının büyük bölümünü bu ülke ithalatçılarından temin eden  ulusal ve yerel gazeteler kağıt bulamaz, peşin parayla bile kağıt alamaz hale geldi.  Teminindeki zorluğa   döviz kurlarındaki aşırı artış da eklenince  gazete kağıdı fiyatlarının katlanarak artmasına neden oldu.  Kağıdın yanı sıra gazetelerin en önemli harcama kalemlerinden birini oluşturan kalıp fiyatları da döviz artışlarına bağlı olarak aşırı derecede yükselince, gazeteler iyice açmaza girdi.

BU KARAR ÇOK KOLAY ALINMADI

Bu zor şartlarda varlıklarını sürdürme kararlılığında olan Sakarya’nın Yerel Gazeteleri,  zorlu süreç atlatılana kadar pazar günleri yayınlanmama kararı aldı. ABD, Avrupa ve Türkiye’de bir çok ilde günlük gazeteler, bir gelenek olarak pazar günleri yayınlanmazken, Sakarya’nın yerel gazeteleri halkın haber alma hakkına saygıyla çok uzun süredir pazar günleri yayınlanmaktaydı. Dolayısıyla pazar günleri çıkmama kararı çok kolay alınmış bir karar değildir.  Bir gün dahi okurlarımızdan ayrı kalmanın bizleri derinden üzeceğini  ve PAZAR günleri, sizlere gazetelerimize ait internet sitelerinden ulaşacağımızı bildirmek isteriz.

YETKİLİLERE VE SİZLERE ÇAĞRIMIZ

Bu vesile ile yerel gazeteler başta olmak üzere tüm gazeteleri tehdit eden gazete kağıdı sorununun çözümüyle ilgili olarak yetkililere çağrıda bulunmak istiyoruz. Çin’den sonra gazete kağıdı temin edilen Rusya’dan ithalatın Dolarla değil, yerel para birimleriyle yapılması kısa vadeli bir çözüm olabilir. Uzun vadeli çözüm olarak ülkemizde yeniden gazete kağıdı üretiminin başlaması kaçınılmazdır. Son olarak yerel gazete okurlarını, bizleri anlayışla karşılamaya ve gazetelerine daha fazla sahip çıkmaya davet ediyoruz.  Bayinizden bir yerel  gazete alarak veya  abone olarak gazetenizin yaşamasına katkı verin.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç