19 Mart 2024|Salı,12:09:10
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3398 0,18
EURO
35,0929 0,26
ALTIN
2.238,98 0,20
BİTCOİN
$63.148 6,83
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
22 Eylül 2018 - 12:24
22 Eylül 2018 - 12:244 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ Kampüs Camii İmamı Diyanet TV'ye konuk oldu

Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii İmam Hatibi Erol Demir, Diyanet TV yayınına konuk oldu.

SAÜ Kampüs Camii İmamı Diyanet TV'ye konuk oldu
Toprak Turizm


Yayında, annesi, babası, kardeși, esnaflar ve din görevlisi dostunun da görüșlerine kulak verildi. Demir yayında șunları söyledi: "

Ailemiz evimizden bir hafız çıksın istiyordu. Hatip olduğumda benden daha çok sevindiler. Hem maddi sıkıntılarımız vardı, hem de 28 Șubat zorluklarını yașadık. Bu noktada bedel ödemekten bahsetmek gerek. O dönemde herkes imam hatiplerden kaçardı. Bizim büyükler ise, aksine “burada kalacaksın” deyip beni yönlendirdiler. Rabbim kendilerinden razı olsun.

“15 TEMMUZ OĞLUMU KAMÇILADI”

4 kardeșiz. Erkek kardeșim de imam. 4 evladım var. 15 Temmuz oğlumu kamçıladı, özel harekat polisi oldu, görevine devam ediyor. Olduğunuz yerde durur ve sadece “imamım” derseniz kapanır kalırsınız. Camii imamlığının içinde yardımseverlik ve kardeșlik de vardır. Bu göreve severek bașladım, aynı sevda ile devam ediyorum.

“MAHALLEMDE İÇKİDEN ÖLEN OLDU, DUYGULANDIM”

Mahallemde içki içen biri vardı, yatağında ölü bulundu.. Kefenini açtığımda iki elini çıkarıp, boğazıma sarılacak ve beni öldürecek sandım. Korktum. Kendime dönüp șunu sordum; “Cami yanındaki komșum sarhoș nasıl ölebilir?” Çok duygulandım. Bu ve buna benzer sebepler bizi sürekli dıșardaki insanlarla meșgul olmaya itti. Bu görevin 2 veya 2.5 senesini vekil olarak yürüttüm. Karapürçek’te camide 20 yıl görev yaptım. 2017 den beri de Kampüs camiideyim. Kampüs camii olarak 400 e yakın öğrenci ile her ay toplantı yapacağız. Sosyal alanlarda da üniversitemizin istediği șeyleri yerine getireceğiz.

CAMİMİZ 24 SAAT AÇIK

Camimiz 24 saat hiç kapanmayan camidir. Bay ve bayan kafeteryalarımız var. Akșama kadar çay, ekmek ve çorba internet ücretsiz. Cami sadece namaz kılmak için kullanılan bir alan olmaktan çıkmalıdır düșüncesiyle hareket ediyoruz. Bayanlara kuran kursumuz var. Öğrencilere camimizin tüm imkanlarını sunuyoruz.

“HER AKȘAM 1000 KİȘİLİK İFTAR VEREREK DÜNYA SOFRASI OLDUK

Camimizde gençlerimiz ağırlıkta. Yabancı misafir öğrencilerimiz de bizimle oluyor. Ramazan ayında her akșam 1000 kișilik iftar yaptık. Adeta dünya sofrası olduk. 75 genç ile birlikte bu yıl halka dersleri yaptık. İntikaf heyecanını yașadık.

“7/24 HERKES İÇİN, HERȘEY İÇİN” PAROLAMIZ

Camimizde “7/24 herkes için, herșey için” parolasını benimsedik. KYK yurdu öğrencilerine yönelik protokoller de yaptık. Gençlik koordinatörlüğü bașkanlığı ve Diyanet ișbirliği ile çalıșma yürütülüyor.

“5 YIL KALIP CAMİYE UĞRAMAYAN OLURSA KENDİMİZİ SORUMLU TUTARIZ”

Bazı öğrenciler 5 yıl burda kalıp da camiye uğramazsa bunda kendimizi de sorumlu tutarız.

TIP ÖĞRENCİSİ ÖRNEĞİ

Bursa, Çanakkale gibi illerimize zaman zaman geziler düzenliyoruz. Geçen sene Tıp fakültesi son sınıf öğrencisi bir kızımız vardı. Bu kardeșimizi de geziye davet ettik. Șeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi türbelerine ziyarete gittik. Duygularını sorduk. O öğrencimiz mikrofonu aldı. Konușamadı, nutku tutuldu. “Hayatımda annemin bir defa namaz kıldığını görmedim, evimizde Allah dendiğini duymadım” dedi. Gönlüne dokunduğumuz kardeșimiz bunu söyledi. Gölüne dokunamadıklarımıza da ulașmamız lazım. Onun için de programlar yapıyoruz. Yayına konuk olan bir vatandaș, Erol Demir için “Hayır hizmetlerinden insanlarla çay içmeye kadar
her ișe koșan, fedakar bir hocamızdır. İșini gönülden yapan biridir. Hocamıza YÜRÜYEN MÜFTÜLÜK diyoruz” ifadelerini kullandı.

“AĞIR VEBAL İÇİN RABBİMDEN YARDIM İSTİYORUZ”

“Cemaat mi, değil mi bakmadan projelere hızla devam etmek lazım” diyen Erol Demir, “Gece uykularımızın kaçması gereken dönemdeyiz. Zamanı yatarak, boș geçirirsek vebalin en büyüğünü biz üstlenmiș oluruz. Rabbim herkese bu enerjiyi nasip etsin. Ağır yükün altında Rabbimden yardım istiyoruz inșaallah…” șeklinde konuștu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç