26 Nisan 2024|Cuma,23:32:55
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,4721 0,04
EURO
34,7502 0,63
ALTIN
2.441,89 0,23
BİTCOİN
$63.892 1,26
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
27 Eylül 2018 - 13:34
27 Eylül 2018 - 13:343 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Mısır üreticileri tepki

Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, "Mısır üreticisinin mağduriyetini fırsata çevirmeye çalışanlara yazıklar olsun “dedi.

Mısır üreticileri tepki
Toprak Turizm


Söğütlü Ziraat Odası’nda mısır üreticileri ile bir araya gelen Ziraat Odaları Başkanları mısır üreticilerini dinledi.

2018 yılı mahsulü mısırın hasadı 10 Eylül tarihinde başladığında, piyasada 90 -95 kuruş arasında alıcı bulduğunu, ancak geçen  hafta 21 Eylül tarihinden itibaren fiyatlarda çiftçinin mağduriyetine sebebiyet verecek gerilemeler yaşandığını bugün itibari ile de piyasada tüccarın kilosu  77 kuruştan üreticiden mısır aldığını belirten çiftçiler; bu düşüşün sebebini merak ettiklerini,  10 gün önce piyasada oluşan fiyatlarla bugünkü fiyat düşüşlerinin neden olduğunu,  dövizin mi düştüğünü, ithalat mı yapıldığını, fiyat düşüşüne sebebiyet verecek ne olduğunu öğrenmek istediklerini belirterek toplantıda tepkilerini dile getirdiler.

Toplantıda çiftçilere seslenen Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, hasat ilk başladığında üreticimizi memnun eden fiyatlar piyasadaki alıcıların  ve fiyat belirleyici sanayi tesislerinin alım kapasitelerinin üstünde üreticiler tarafından piyasaya ürün arz edilmesi ve diğer mısır üreten bölgelerdeki aşağı yönlü fiyat dalgalanmaları sebebi ile üreticilerimizi mağdur edecek fiyat düşüşü sonucunu doğurduğunu söyledi.

Bayraktar; "Bu süreçte bu durumu fırsata çevirmek isteyen alıcılar, fiyatı daha da aşağı çekerek mevcut durumu daha da kötüleştirmişlerdir. Üreticilerimiz sırtından ticaret yapan ve para kazanan ancak fırsat bulduğunda üreticilerimizin mağduriyetini kendi lehlerine acımasızca fırsatçılığa dönüştüren mısır alıcılarını kınıyor, Allaha havale ediyoruz" dedi. 


Konuşmasında üreticileri de uyaran Bayraktar, arz talep dengesini mısır üreticileri aleyhine bozacak şekilde üreticilerin piyasaya mısır sürmemeleri ve hasatlarını geciktirmeleri konusunda da üreticileri duyarlı davranmaya ve hasatlarını geciktirmeye davet ederek toprak mahsulleri ofisinin  acilen fiyat açıklamasını ve alıma geçerek piyasaya müdahale etmesini de TMO'dan talep ettiklerini dile getirdi. 

Üreticinin hasadı geciktirmesi ve piyasaya yavaş ürün sürmesi durumunda fiyatların yükseleceğini belirten bayraktar TMO nunda çiftçinin kara gün dostu olduğunu bugün göstermesi gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Toplantının ardından üreticiler ve toplantıya katılanlar bütün çiftçilerin uyarılması konusunda birlikte hareket edeceklerini belirterek toplantıyı sonlandırdılar.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç