Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
24 Nisan 2024|Çarşamba,09:00:36
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5793 0,10
EURO
34,9024 0,10
ALTIN
2.438,35 0,34
BİTCOİN
$66.771 0,45
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
11 Ekim 2018 - 11:50
11 Ekim 2018 - 11:504 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

İç payasadaki daralma daha fazla ihracata yönlendiriyor

İl Ekonomik Toplantısı Sakarya Makine İmalatçıları Birliğinin ev sahipliğinde iş dünyasını oluşturan kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

İç payasadaki daralma daha fazla ihracata yönlendiriyor
Toprak Turizm


Toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık ve Sakarya Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Şakir Görmüş ile Kamu kurumlarının yöneticileri ve iş adamı derneklerinin başkanları katılım sağladılar. Toplantıda, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik kamu ve özel sektör yatırımlarıyla kurumsal çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Ayrıca, ihracatın, üretimin ve istihdamın artırılması tedbirleri kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, ihracatın artırılması üretimin ve istihdamın da artırılması anlamına geldiğini, bu amaçla İlimizde ihracat yapan 400’e yakın işletmeye E-Dış Ticaret Uzmanı ihtiyacı bulunduğunu belirtti. Söz konusu işletmelerin E-Dış Ticaret Uzmanı ihtiyaçlarının İŞKUR desteğiyle Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile işadamı derneklerimizin işbirliğiyle yetiştirilecek uzmanlarla desteklemeyi planlamakta olduklarını ifade etti. Bu doğrultuda, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamızın uygulamakta olduğu programı geliştirip yaygınlaştırarak ihracat yapmakta olan bütün işletmelerimizin programdan yararlanmalarını amaçlandığını vurguladı.

İŞVERENLERE DESTEK

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, Kurumumuz tarafından geleceğin mesleği olarak öngörülen E-Dış Ticaret Uzmanı yetiştirme programında İŞKUR katılımcılara 9 ay süreyle günlük 75 TL ücret ödeneceğini bildirdi. Söz konusu eğitim programın teorik ve pratik eğitimlerle desteklenerek işbaşı eğitim programı formatında olacağını ve katılımcılardan en az bir yabancı dil bilgisi ve lisans mezunu şartı aranacağını ifade etti. Ayrıca, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamızın projelendirdiği çalışma, ihracatın ve istihdamın artırılmasına destek sağlayacağını belirtti.

UR-GE Projesi

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi (UR-GE) hakkında katılımcılara bilgi veren Sakarya Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Günay Güneş, projenin bir amacının da şirketlere sistematik Pazar araştırması yetkinliği kazandırılması, yeni pazarlara ihracat yapılması olduğunu belirtti. Bunun yanında, ihracatı artırmaya yönelik yurt dışı iş gezisi programları yaptıklarını belirtti.

Yeni kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine (SUBÜ) Rektör olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversitelerinin iş hayatına güçlü destek verme amacı ve hedefinin olduğunu, bu amaçla “Bilgiyi Beceri ile Bütünleştiren Üniversite” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek yapmış oldukları çalışmalar hakkında iş dünyası temsilcilerine bilgi verdi. Ayrıca, öğrencilerin doktora ve yüksek lisans tezlerini işyerlerinde yeni ürünlerin ve teknolojilerin geliştirilmesi alanlarında yapmalarını hedeflediklerinin aktardı.
İÇ PİYASADAKİ DARALMA İŞVERENLERİ DAHA FAZLA İHRACATA YÖNLENDİRİYOR

Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplantı sonunda yapmış olduğu değerlendirmede; İç piyasadaki daralmanın Afrika ve diğer ülkelerde yeni ihracat kapılarının açılmasına fırsat sağladığını belirtti. Bunun yanında, ithal edilen birçok ürünü ülkemizde yapmak için yeni iş alanları oluşturulmaya çalışıldığını, ekonomide yaşanan dalgalanmanın, üretimin, kalitenin, ihracatın artırılarak ve israfın önüne geçilerek aşılacağını belirtti. Ayrıca, Vali BALKANLIOĞLU toplantının ev sahipliğini yapan SAMİB Başkanı Günay GÜNEŞ’e destekleri dolayısıyla ve Sakarya İş Dünyası Platformu katılımcılarına teşekkür etti.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç