24 Nisan 2024|Çarşamba,11:26:36
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5445 0,01
EURO
34,8239 0,12
ALTIN
2.426,51 0,15
BİTCOİN
$66.572 0,64
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
13 Ekim 2018 - 13:15
13 Ekim 2018 - 13:154 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Rektör Sarıbıyık, Yerli Sanayi ve Teknoloji Zirvesi"ne katıldı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık , Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Yerli Sanayi ve Teknoloji Zirvesi"ne katıldı.

Rektör Sarıbıyık, Yerli Sanayi ve Teknoloji Zirvesi
MARMARA GÖZ


Protokol konuşmaları ve katılımcıların konuşmalarıyla devam eden Yerli Sanayi ve Teknoloji temalı zirvede Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık da bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’nin gelecek vizyonuna uygun bir şekilde bilgiyi beceriye dönüştüren nesilleri yetiştirerek yerli sanayi ve teknolojinin gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Zirvenin günümüz Türkiye’sinin gündemine uygun bir başlıkta açılmasının isabetli olduğuna dikkat çeken Mehmet Sarıbıyık: “Ülkemizin son yıllarda maruz kaldığı saldırılar elbette tesadüfi değildir. Maddi ve manevi kökleriyle yeniden buluşan, binlerce yıllık tarihiyle kucaklaşan, sadece kendi şehirlerini görmekten öteye geçip Kudüs’ü, Myanmar’ı, Afrika’yı da görmeye başlayan, üretimden, büyümekten bahseden bir Türkiye’nin, kendisine biçilmiş rolden çıkma gayreti elbette bazı bedelleri de beraberinde getirmektedir. Öyleyse başta biz akademisyenlere, aydınlara, sivil toplum kuruluşlarına ve topluma düşen görev de maruz kaldığımız her türlü saldırıya karşı birlik olmak, nitelikli insan gücümüzü arttırarak yerli sanayi ve teknoloji hamlelerimizi ortaya koymaktır.” dedi.

NİTELİKLİ BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte yeni ofislerin açıldığını hatırlatan Rektör Mehmet Sarıbıyık, “Sayın Cumhurbaşkanımız 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Konuşması’nda çok önemli açıklamalar yapmıştı. Özellikle yeni sistemle kurulan dijital dönüşüm ve insan kaynakları ofisine dikkat çekmiş, Türkiye’nin dijital dönüşüme ve nitelikli bireylere olan ihtiyacından bahsetmişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın akademik çevrelere yönelik ortaya koyduğu vizyonu çok kıymetli buluyorum. Bu yönde Sakarya Üniversite’nde başlattığımız ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite’ne taşıyarak sürdürdüğümüz dijital dönüşüm ve akraditasyon çalışmaları, öğrencilerimizin bir dönem tam zamanlı iş yerinde eğitim görmesi ve İŞKUR ile birlikte yürüttüğümüz Kariyer Ofisi uygulamalarının ne kadar isabetli adımlar olduğunu da müşahede etmiş olduk. Ortaya konulan vizyon çerçevesinde çalışmalarımızı geliştirerek devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

UYGULAMALI EĞİTİM

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde uygulamakta olan 3+1 ve 7+1 uygulamalı eğitim modeli hakkında da bilgi veren Rektör Mehmet Sarıbıyık: “sahaya inmeden olmaz” düsturu ile hareket ederek başlattığımız 3+1 ve 7+1 modeli ile; iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını yine iş dünyasıyla birlikte gidermeye devam ediyoruz. Bu uygulama ile; 25 bin den fazla öğrencimizi 16 hafta tam zamanlı olarak eğitim öğretim amacı ile işletmelerle buluşturduk. Yüzlerce işletme yetkilisini sınıflarımızda öğrencilerimizle bir araya getirdik, Birlikte araştırma projeleri yapmaya başladık. Ülkemizde örnek alınan ve birçok üniversite tarafından uygulanmakta olan +1 eğitim modeli sayesinde öğrencilerimiz daha mezun olmadan iş tecrübesi kazanmakta ve uygulama becerisine sahip nitelikli bireyler olarak yetişmektedir.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından günün anısına dikilmek üzere Rektör Mehmet Sarıbıyık’a fidan sertifikası takdim edildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç