19 Mart 2024|Salı,11:44:25
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3359 0,17
EURO
35,1049 0,22
ALTIN
2.235,71 0,35
BİTCOİN
$63.793 5,74
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
17 Ekim 2018 - 13:45
17 Ekim 2018 - 13:453 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Siğirli değnek

Sakaryahaber köşe yazarı Tacettin Furuncuoğlu, ligde 4 haftadır kazanan Sakaryaspor'u yazdı.

Siğirli değnek
MARMARA GÖZ


İlk önce Amedspor karşısında sergilenen futbolla başlamak istiyorum. Takıma sanki sihirli bir değnek değmiş gibi on numara bir futbol oynamaya başladı. On numara dedik diye hemen havaya girilmesin en azından düzgün bir futbol diye tabir edelim. Sanki 4 hafta önce ki oyuncular gönderilmiş yerlerine başkaları gelmiş. Daha akıllı oynayan, pas yapan ve önde basan bir Sakaryaspor gördük. Kanatlara pas dağılımı oldukça iyiydi. Gol pozisyona girme konusunda oldukça üretken bir oyun. Duran toplar ve kanatlardan gelen ortalar hep bizi gole yaklaştırdı. Ayrıca oyuncuların mücadele hırsları da taktire şayandı. 
 
Gümüşhane maçına gelecek olursak oyununu geliştiren bir Sakaryaspor izledik. Amed maçındaki oyun daha da güzelleşmiş. Topa hakim olan, önde basan ve isabetli paslarını çoğaltan bir takım vardı. Kanat organizasyonlarından çok iyi verimler aldık. İsmail hoca bu konuda özellikle oyunu kanatlardan oynama konusunda telkinler vermiş sanki. Duvar pasları da çok iyiydi. Defansımıza bu maçta çok iş düşmedi. Penaltı pozisyonunu bir kaza gibi düşünebiliriz.  Oğuz'un penaltı kurtarışını da tebrik etmek gerekir.
 
Peki bu oyunculara ne oldu da bu performans ortaya çıktı? 4 hafta önce dökülen takımın oyuncuları bunlar değil miydi? Sadece teknik adam değişikliği bir takıma bu kadar etki edebilir mi? Defalarca bu soruları kendime sordum. Tabiki bunların olabiliritesi istatislik olarak var. Daha önce de böyle durumlar yaşadık. Tuncay Şanlı-Osman Özdemir gecişini hatırlayabiliriz. Futbol da ne yazikki böyle durumlar yaşanılabiliyor. Teknik adam etkisi gerçekten çok büyük bir rol oynuyor. Benim kafamı karıştıran ve şaşkın olduğum tek durum Ahmet Yıldırım'ın kurduğu takımdan neden performans alamadığı oldu. Oyucular çok vasat olmuş olsa İsmail Ertekin'de hiç bir şekilde verim alamazdı. Ama şöyle bir durumda var: "İstikrar". İsmail hocanın çıkardığı 4 maçın 11'de aynı gibi. Biraz futbolcular da birbirleri ile oynama alışkanlığı kazandı. Bunun etkiside büyük olabilir. Ama  Sakaryapsor zirveye oynayabilir mi diye düşüdüğümüzde hala tam emin değiliz. Sanki tam yerine oturmayan şeyler var. Onları da zamanla görüp belki devre arası telafi şansımız olabilir. 
 
Fakat her sene neden böyle bir heyacan yaşıyoruz anlamıyorum. Her sezon yepyeni bir takım. Senelerdir bir iskelet kuramadık gitti. Bu şekilde ilerlersek Süper Lig hayalleri ne zaman gerçekleşir bilinmez. 
 
Ayrıca değinmek istediğim bir konu da Amedspor'luların oluşturmak istedikleri algı operasyonu. Lütfen futbol üzerinden Sakaryaspor üzerinden bir oyun kurmaya çalışmayın. Biz Sakarya'yız, Sakaryaspo'uz. Konu vatansa gerisi teferruattır.
 
Saygılarımla.
 
Tacettin Furuncuoğlu

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç