Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,21:45:42
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3505 0,31
EURO
35,1028 0,05
ALTIN
2.309,84 1,42
BİTCOİN
$70.766 3,04
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
19 Ekim 2018 - 10:35
19 Ekim 2018 - 10:352 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

İşte esnafın sorunları

AK Parti Genel Merkezin Esnaf Odalarından talep ettiği esnafın istek ve sorunlarına ilişkin rapor, partiye sunuldu.

İşte esnafın sorunları
MARMARA GÖZ


AK Parti Genel Merkezi'nin esnafın sorunları hakkında istediği bilgi üzerine Akyazı Gıda Maddeleri ve Aşçı Köfteci Kebapçı ve Lokantıcılar Odası Başkanı Mustafa Demiralay, Akyazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Üstün,  Akyazı Ağaç İşleri ve Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Turhal Gürel, esnafın sorunlarına ilişkin rapor hazırladı. 
 
Oda Başkanları, hazırladıkları raporu AK Parti Akyazı İlçe Başkanlığı'na sundu. 
 
Raporda, işçilerin karşısında işverenler mağduriyet yaşadığı işçi haklarının SGK primlerinin beraber arasına koyularak aylık ödenmesi istendi. 
 
Her meslek dalında ilin ve ilçelerin nufüs oranlarına göre işyeri sayısının oldukça fazla olduğu, bunla ilgili hükümetin nufüs oranına göre mutlaka kota uygulamasının arzu edildiği ifade edildi.
Vergi sisteminde basit usulün mutlaka kalkması, kayıt dışı ve merdiven altı işletmelerin acil tespit edilmesi rekabetin dengeli bir şekilde sağlanmasının önemine vurgu yapılarak şunlara yer verildi; "KDV ve SGK Primlerinin yeniden Yapılandırılması ve düşürülmesi. Esnafımızın en büyük derdi sıkıntısı, ekonomik dar boğazdan dolayı bir esnaf kepenk kapatma noktasına gelmiştir. Zaten Esnafın şuan banka kredileriyle beraber ayakta durmakta, bu vesile ile esnafımızın bankalara olan borçların da düşük faiz ve uzun vadeye yayılması.
İcralık olan Esnafımızın borçlarının yeniden Ekonomiye kazandırmak için çalışma yapılması. 
Meslek Liselerde işletmeler için gerekli ara eleman yetişmesi için acilen Bölümlerin açılması, Uygulamaya bir an evvel geçilmesi. 
 
Bankaların Esnafımıza en çok mağduriyet yaşattığı, bunların da bir tanesi Kredi çalışması ücreti almaları artı hesap özet ücret parası almaları.
 
Şehir içinde olan AVM’lerin bir an önce yeniden düzenlenmesi acil şehir dışına çıkarılması, haksız kazancın önüne geçilmesini talep ediyoruz. Şehir içince olan marketler zincirinin sayılarının mutlaka sınırlandırılmasını talep ediyoruz.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç