Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,10:34:29
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3711 0,17
EURO
34,9696 0,27
ALTIN
2.325,48 0,22
BİTCOİN
$70.121 0,28
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
19 Ekim 2018 - 10:24
19 Ekim 2018 - 10:244 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Okulda panik, öğrenciler tahliye edildi

Erenler ilçesinde bulunan bir lisede gaz kaçağı olduğu iddiasıyla okul tamamen boşaltıldı. Olay yerine gelen AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede bir bulguya rastlanılmadı.

Okulda panik, öğrenciler tahliye edildi
MARMARA GÖZ


Edinilen bilgilere göre, Erenler ilçesi Sakaryapark yakınında bulunan bir lisede öğlen saatlerinde gaz kaçağı olduğu iddia edildi. Durumu fark eden öğretmenler öğrencileri hemen dışarı çıkardı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekibi ve AFAD ekibi sevk edildi. Çıkan gazdan dolayı öğrenciler panik yaşarken, astım hastası olan bazı öğrenciler de rahatsızlandı. Olay yerine gelen AFAD ekipleri okulda kimyasal sızıntı şüphesi ihtimaline karşı inceleme yaptı.

“Zehirlenen yok ama midesi bulunanlar olmuş" 

Yaşanan durum sonrasında bir anda sınıflardan çıktıklarını belirten okul öğrencilerinden Emir Can Kaya, “5’inci dersteydik birden camdan herkes dışarıya çıkmaya başladı. Bizde herkesin koşuştuğunu görünce dışarı çıkmaya başladık. Sonra bir salınımından bahsedildi. Tam belli değil daha ne olduğu şuanda incelemeler sürüyor. Şuan bizde beklemekteyiz, gaz diyorlar ama kesin bilgi yok. Zehirlenen yok diye biliyoruz ama midesi bulananlar olmuş. Ambulanslar geldi” dedi. 

"Boğazımızda bir yanma hissi oluştu" 

Koku sonrasında boğazlarında yanma olduğunu anlatan Mustafa Kurt adlı öğrenci ise “12’nci sınıfım. Biz Matematik dersindeydik, bir anda camdan dışarıya baktığımızda öğrencilerin hepsinin dışarıya çıktığını fark ettik. Daha sonra bizim sınıfımıza da geldi koku, boğazımızda bir yanma hissi oluştu. Ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz da gaz sızıntısı veya başka bir şeyden şüpheleniyorlar. Boğazı yakan, acıtan bir koku oluştu ve özellikle astım krizi olanlar daha fazla etkilendi. Ambulansa alınan öğrenciler oldu” diye konuştu. 

Olay yerine gelen AFAD ekipleri yaptıkları incelemede herhangi bir gaz kaçağını olmadığını belirledi. Daha sonra okulda incelemelerde bulunmak için Erenler Kaymakamı Salih Karabulut geldi. Karabulut inceleme sonrasında herhangi bir bulgunun olmadığını belirtti. 

"Şuanda kayda değer herhangi bir olay yoktur" 

Erenler Kaymakamı Salih Karabulut yaptığı açıklamada, “Gördüğünüz ve bildiğiniz gibi manzara ortada. Birkaç öğrencimizin solunumda güçlük çektiği, bir gaz havası oluştuğu öğrencilerin, öğretmen arkadaşlarımızın bu durumdan etkilendiği ifade edildi. Bütün gördüğünüz gibi kurum ve kuruluşların yetkilileri buradalar. Her kurum ve kuruluş kendi görev ve sorumlulukları çerçevesinde olayı inceledi. Herhangi bir şeyin olmadığı herkes tarafından görüldü. Muhtemelen geçen bir araçtan sızan bir gaz öğrencilerimizin olumsuz etkilenmesine yol açtı diye değerlendiriyorum. Ekip burada, sağlık görevlisi arkadaşlarımız özellikle bekleyecekler, herhangi bir olumsuzluk yaşandığında müdahale etmek ve ilgili kurum ile kuruluşlara naklini sağlamak üzere burada mesai bitim saatine kadar bekleyecekler. Öğrencilerimizin de bu atmosfer içerisinde ders yapamayacakları gerekçesiyle okulun öğleden sonra tatil edilmesinde fayda gördük. Herhangi bir olumsuzluk yoktur, olacağını da düşünmüyorum. İlk etapta birkaç öğrencimiz olumsuz etkilenmiş. Hemen İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı görevli arkadaşlarımız, olumsuz etkilenen öğrencilerimizi ambulansa almak sür'ati ile müdahalede bulunmuştur. Şuanda kayda değer herhangi bir olay yoktur. Hastaneye kaldırılmış, müşahede altına alınmış herhangi bir öğretmen veya öğrenci bulunmamaktadır” dedi. 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç