24 Nisan 2024|Çarşamba,13:47:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5177 0,09
EURO
34,7918 0,21
ALTIN
2.423,59 0,27
BİTCOİN
$66.363 0,13
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
02 Kasım 2018 - 13:12
02 Kasım 2018 - 13:122 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de iş arama teknikleri konuşuldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından İş Arama Teknikleri konulu konferans düzenlendi.

SAÜ'de iş arama teknikleri konuşuldu
Toprak Turizm


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa iş ve meslek danışmanları Nermin Dündar ve Erdal Kızılkaya konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilere iş ve meslek danışmanlığının ne olduğu, iş başı eğitim programlarının ve özgeçmiş hazırlama tekniklerinin neler olduğu gibi bilgilerin verildiği konferansta, iş arama becerileri, mülakata hazırlık ve mülakat sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar konuları da ele alındı. 

Nermin Dündar, konuşmasında iş arama sitelerinin İŞKUR’dan hiçbir farkı olmadığını söyledi. İŞKUR’un işverenden ve iş arayanlardan ücret talep etmediğini belirten Dündar, “Verdiğimiz eğitimler ve programlardaki tek amacımız sizlerin istihdam edilmesidir” dedi. 

Konferansın diğer konuşmacısı Erdal Kızılkaya da öğrencilere İŞKUR ile İş ve Meslek Danışmanlığı hakkında bilgi verdi. Kızılkaya, “Lisans mezunu olan herkes İş ve Meslek Danışmanlığı sınavlarına katılım sağlayabilir, iş ve meslek danışmanı olabilir. Önümüzdeki süreçte bin 200 kişinin ataması yapılacaktır. Bu mesleği kendi kişiliğinize yakın hissedebilirsiniz. Bizim işimiz tamamen danışmanlıktır. Sizler mezun olduktan sonra iş ve meslek danışmanlığı alımları devam ediyor olacaktır. Sizler de sınavlara katılıp iş ve meslek danışmanı olabilirsiniz” diye konuştu. 

Konferans konuşmacıların sunumlarının ardından soru-cevap bölümü ile devam etti. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç