Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,15:33:59
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3504 0,10
EURO
34,9899 0,21
ALTIN
2.324,97 0,20
BİTCOİN
$70.070 0,71
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
09 Kasım 2018 - 12:51
09 Kasım 2018 - 12:513 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Türkiye'ye örnek olacak park Akyazı'da açıldı

Akyazı Belediyesi'nce yapılan Vahit Savaş Engelsiz Parkı törenle açıldı.

Türkiye'ye örnek olacak park Akyazı'da açıldı
MARMARA GÖZ


Akyazı Belediyesi Vahit Savaş Parkı olarak bilinen parkı yeni oyun grupları, spor aletleri ve oturma gruplarıyla engelliler için uygun hale getirdi.
 
Akyazı’da engellilerin rahatlıkla oturacağı park bugün törenle hizmete açıldı.  Açılışa Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, 
 
Türkiye Sakatlar Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Sibel Özkal, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Sekreteri Yılmaz Demirel, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İstanbul Şube Başkanı Kahraman Eroğlu, engelliler ve aileleri katıldı.
 
Vahit Savaş Engelsiz Parkı'nın açılışına 'Müge Anlı İle Tatlı Sert' programının çekim ekibi de katıldı. Müge Anlı başlattığı 'Sevgi İzi' isimli Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında çekim ekibini parkın açılışı için Akyazı'ya gönderdi. 
 
Açılışta konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Sibel Özkal, Sakarya'da engelliere en çok hizmet eden Akyazı belediye Başkanı Akcan'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 
 
"TOPLUM DUYARLI OLMALI"
 
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Sekreteri Demirel ise engellilerin sokağa çıkıp, sosyal hayatın içinde olması gerektiğini söyledi. Toplumun engelliden kaçtığını ifade eden Demirel; "Toplumun engelilere karşı biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Oysa herkes engelli adayıdır" dedi. 
 
"VATANDAŞIMIZ KENDİSİNE DOKUNAN BELEDİYE BAŞKANI İSTİYOR"
 
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İstanbul Şube Başkanı Kahraman Eroğlu da günümüzde belediyeciliğin yol, asfalt, kaldırım belediyeciliğini aştığını dile getirerek, şunları belirtti; "Vatandaşımız kendisine dokunan, sorunlarıyla ilgilenen, eğitim, kültür, sağlık ve sosyal hizmetlere yardım ve destek yapan başkanlar istiyor. Halka dokunan, engellinin yanında olan Akyazı belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum."
 
"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"
 
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, engelli kardeşlerine ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek; "Parkımızı Vahit Savaş anısına hizmete sunduk. Başkan olduğumda buralardan çok şikayetler geliyordu. Topluma huzursuzluk veren kötü alışkanlıklara sahip kişilerin yuvası haline gelmişti burası. Bunu düzelttik. Bundan sonraki çalışmalarımızda Akyazı'yı güzelleştirerek halkımızın hizmetine sunacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Azimle çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu. 
 
"HEPİMİZE DÜŞEN GÖREVLER VAR"
 
Akyazı Kaymakamı Yakup Güney de görevlerinin engellilerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu kaydederek; "
Onların bizden en çok istediği önlerindeki engelleri kaldımamız. Bu konuda hepimize düşen görevler var. Bilinç düzeyimizin arttırılması için görevlerimiz var. Bu parkı ilçemize ve engellilerimize kazandırdığı için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum."  dedi. 
 
Konuşmaların ardından parkın yapımında emeği geçenlere plaket verildi.
 
Daha sonra parkın açılışı gerçekleştirildi.
 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç