25 Nisan 2024|Perşembe,13:19:57
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5032 0,11
EURO
34,9839 0,45
ALTIN
2.430,21 0,29
BİTCOİN
$63.804 3,81
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
16 Kasım 2018 - 12:01
16 Kasım 2018 - 12:013 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

M.Gökhan Kilit, Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı oldu

İktisadi Kalkınma Vakfı Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Avrupa Birliği ve Dış Politika Uzmanı Akyazılı Muhammet Gökhan Kilit, AK Parti'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

M.Gökhan Kilit, Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı oldu
Toprak Turizm


Son milletvekili seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan, Muhammet Gökhan Kilit, 1981 yılında Almanya’nın Hannover kentinde dünyaya gelen Kilit, ilk, orta ve lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. 

Uzun yıllar basketbolla ilgilenen Kilit, lise eğitiminin son döneminde Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde basketbol oynadı. Üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi'nde İngilizce İşletme Bölümü'nü bitirerek tamamyan Kilit, vatani görevini Şırnak’ta yerine getirdi.
 
Askerlik görevinin ardından memleketine dönerek Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Sekreterlik  yapan Kilit, bu süre içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde Türkiye'nin en genç genel sekreteri oldu. 

2012 yılından itibaren İktisadi Kalkınma Vakfı'nda (IKV) Avrupa Birliği ve Dış Politika Uzmanı olarak görev üstlendi. İKV’de yürüttüğü çalışmalarla kurumun 53 yıllık tarihinde en hızlı yükselen uzman oldu. Halen Strateji ve İş Geliştirme Müdürlüğü görevini yürüttüğü İKV’de özellikle Türkiye-AB üyelik müzakereleri, AB müktesebatı, sosyal ve bölgesel politika, siyasi kriterler, gümrük birliği, serbest ticaret anlaşmaları ve tarım ekonomisi üzerine çalışmalar yapan Kilit, 2015 yılında Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği G20 sürecinde sivil toplumu temsil eden C20’de Çalışma Grubu Üyesi olarak görev  yürüttü.

Bu görevlerinin yanında, 2016-2018 yılları arasında 28 AB ülkesini temsil eden Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun İstanbul Koordinatörlüğü görevini üstlendi.

İleri seviyede İngilizce, orta seviyede Almanca bilen Muhammet Gökhan Kilit'in Türkiye-AB ilişkilerinde uzmanlık alanları üzerine 3’ü bireysel, 12'sieş yazarlı olmak üzere toplam 15,Türkçeve İngilizce yayını bulunuyor.

Son yıllarda toplamda 100’e yakın oda, borsa, üniversite, sivil toplum kuruluşu, bakanlık, parti genel merkezi, dış  temsilcilik, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu, büyükelçilik, konsolosluk vb. yerlerde toplantılar düzenleyen Kilit, davetler alarak konuşmalar gerçekleştirdi. 

Halen, Türkiye-AB ilişkileri konusunda Türkiye ve AB üye ülkelerinde temaslarda bulunan Kilit, başta lobi faaliyetleri olmak üzere, kamu diplomasisine katkı sağlıyor, yaptığı konuşmalar,  hazırladığı etkinlikler, araştırmalar ve yayınlarla üyelik müzakereleri sürecine destek oluyor.

27. Dönem Ak Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı da olan Muhammet Gökhan Kilit,  tecrübeleri ışığında Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Sakarya'ya hizmet etmek istiyor.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç