25 Nisan 2024|Perşembe,11:42:24
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5405 0,00
EURO
34,9942 0,48
ALTIN
2.434,57 0,47
BİTCOİN
$63.797 4,17
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
24 Kasım 2018 - 11:52
24 Kasım 2018 - 11:525 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Akyazı Belediye Başkan Aday Adayı Selçuk Yaşar Projelerini anlattı

AK Parti Akyazı Belediye Başkan Aday Adayı Selçuk Yaşar, Akyazı için hazırladığı projelerini basın toplantısıyla tanıttı.

Akyazı Belediye Başkan Aday Adayı Selçuk Yaşar Projelerini anlattı
Yön Bul Akademi


Hacıoğulları Kebap'ta basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelen Selçuk Yaşar, basın toplantısına tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başladı. 
 
Mart 2016'da fiilen başladığı Akyazı Belediye Başkanlığı aday adaylığını 07 Kasım 2018'de AK Parti'den ilk müracaat eden aday olarak resmileştirdiğini ifade eden Selçuk Yaşar, aynı gün irtibat ofisinin de açılışını gerçekleştirdiğini dile getirdi.  
 
Başvurunun ardından adaymış gibi çalışmalarına başladığını anlatan Yaşar; "Akyazılı hemşehrilerimize 3 bin karanfil dağıttım. Gönüller yapmaya geldik ifademin bir gereği olarak bunu yapmam gerektiğini düşündüm. İnsanlardan güzel dönüşler aldım. Kasım ayından beri durmadım. Adaymışım gibi çalışıyorum. Genel merkezin ve halkımızın benimle ilgili kanaatleri olumlu... " dedi.
 
"AKYAZI HALKININ SIKINTISI ALTYAPI VE ULAŞIM "
 
Akyazı'ya, doğduğu topraklara tecrübelerini aktarmak için severek hedeflediği Akyazı Belediye Başkanlığı'na aday adaylığının ardından 25 kişilik bir ekiple Akyazı'nın istekleri ve talepleriyle ilgili çalışmalara başladıklarını vurgulayan Yaşar, şunları kaydetti;* "
 
Akyazı'da "belediye başkanının öncelik vermesi gereken hizmet hangisidir? diye sorulduğunda her 100 kişiden 33 kişi altyapı diyor. 20 kişi ulaşım, 11 kişi imar ve kentleşme, 10 kişi sosyal hizmetler, 7 kişi kültürel hizmetler diyor. Akyazı halkına sorduğumuzda yüzde 55'i altyapı ve ulaşım sıkıntısından bahsediyor. Benim hedefim doğalgaz kullanım oranını 5 yıl içerisinde yüzde 80'lere çıkarmak. Ulaşımla alakalı bize benzeyen Yalova'yı inceledim. Bursa'yı da inceledim. Bursa şehir merkezinde tek yönlü trafik dönüyor. Yalova'da da çok güzel katlı bir otopark yapmışlar. Ulaşımla alakalı bu iki tecrübeyi Akyazı'ya aktarmak istiyorum."
 
"MAKAM KAPISINI KALDIRACAĞIM"
 
Parti'de ana kademeye kendisini ifade ederken makam kapısını kaldıracağını söylediğini belirten Yaşar; "Bu önemli. Gönüllere dokunmak için aradaki duvarları kaldırmak gerekiyor.. Edindiğim tecrübe eğer bu makam kapısını kaldırırsam halkla daha barışık, daha ulaşılabilir bir başkan olacağım. Akyazı'da kadın seçmenimiz çok. Erkek seçmen sayısından fazla. Bir kadın başkan yardımcısı görevlendirmek istiyorum" diye konuştu. 
 
"MİMARİ TASARIM ÇALIŞMASI YAPTIK"
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi BİMTAŞ'TA Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptığını anımsatan Selçuk Yaşar, belediyenin gönderdiği kendisinin de yer aldığı 10 kişilik ekiple birlikte New York Belediyesi Planlama Merkezi'nde çalışmaları incelediklerini söyledi.
 
Yaşar; " Şehri anlamak için anıya ihtiyacımız var. Ben şehircilikle alakalı geçmiş hayatımda pek çok anıya sahibim. Kudüs,, Mekke, Medine, New York , Bursa, İstanbul ve Sakarya benim Akyazı ile alakalı düşüncelerimin şekillenmesinde çok büyük faydaları oldu. Akyazı nüfusu böyle devam ederse 25 yılda 200 bine dayanacak. İlçemizin bir mimari karekteri yok. Biz aynı zamanda turizmiyle ön planda olan Ankara ve İstanbul'a iki saat mesafede olan bir noktadayız. Bize turistik açıdan gelirken akıllarında kalabilmemiz için ve güzel bir şehir oluşturabilmemiz için iki türlü geleneksel ve modern olmak üzere mimari tasarım çalışması yaptık. Biz vatandaşımızı kanalize etmek için projeleri ücretsiz arz edeceğiz. Belli oranda harçları almayacağız" dedi.
 
"OTOPARK VE TERMİNAL PROJELERİMİZ VAR"
 
Ulaşımın içinde otopark ve terminal projelerinin de olduğuna dikkat çeken Selçuk Yaşar; sözlerini şöyle sürdürdü;; " Meslek edindirme kursu açmayı planlıyorum. Üretilen ürünlerin sergiyeneceği park hayata geçirmek istiyorum. Gençlerle alakalı vakit geçirebilecekleri bir gençlik merkezi projem var. Tüm bu çalışmaları akılcı şehir üzerine inşaa edeceğim. Kısa süre içerisinde tüm Akyazı'yı sanal ortama taşıdığımda planlamamı ideal noktada yürüteceğim. İstanbul'un ihtiyacı olduğu peyzajı yetiştirmeye talibiz. Tüm bu çalışmalarımız 2023 Vizyonu çerçevesinde olacak. Ben bu işe severek talip oldum. Hayatta kolay bir şey yok. Vaktimin çoğunu Akyazı'ya ayırmak istiyorum. İstanbul Kanal Projesi ve İstanbul Havalimanı Projesi içinde yer aldım. Planlama çok önemli. Bu planları büyük oranda hayata geçireceğimize inanıyorum. Akyazı Singapur büyüklüğünde bir toprak parçası. Biz bu söylediğim mimariyi diğer kuşaklara aktaramazsak kocaman bir köye dönüşebiliriz. 15, 16 saat çalışmayı göza aldım. Stratejik Plana dayalı yönetim anlayışı sergileyeceğiz."

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç