20 Nisan 2024|Cumartesi,11:01:10
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.983 0,90
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
27 Kasım 2018 - 09:07
27 Kasım 2018 - 09:073 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

SAÜEAH’ta yangın tatbikatı yapıldı

SAÜEAH’da olasın yangınlara karşı “Kırmız Kod” yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği gerçekleşen tatbikatta, personel teorik eğitim ardından pratik eğitim aldı.

SAÜEAH’ta yangın tatbikatı yapıldı
Yön Bul Akademi


Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) personeli hastanede çıkabilecek herhangi bir yangın durumunda ne yapmaları gerektiği konusunda Merkez Konferans Salonunda bilgilendirme eğitimi aldı. Eğitim programının ilk bölümü Acil Tıp Kliniği doktorlarından Uz. Dr. Volkan Ülker tarafından Hastane Acil Afet Planı’na (HAP) ait detaylı bir sunum gerçekleştirildi. Ardından masa başı tatbikatı yapılarak eğitimin bu kısmı tamamlandı. İkinci oturumda ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitmenlerinden Beytullah Temiz ve Emre Avcı tarafından; ev, iş yeri, okulda gibi yerlerde karşılaşılabilecek olası yangınlara nasıl müdahale edilebileceği, ilk yardım ekiplerine nasıl erişim sağlanabileceği ve basit müdahalelerle nasıl büyük facialardan kurtarılabileceği konularında katılımcılara detaylı eğitim verildi.

Eğimlerin ardından SÜEAH Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Servisinde 106-108 nolu odada elektrik kontağından kayaklı bir yangın çıktığına dair, servis hemşiresi tarafından yangın butonuna basıldı ve santral aranarak “Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Servisinde Kırmızı Kod” çağrısı verildi. Anonsla birlikte Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Servisinde elektrik ve doğalgaz sistemi devre dışı bırakıldı. Aynı anda Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar sekreter aracılığı ile olaydan haberdar edildi. Hastane Başhekimi Çakar HAP planında belirtilen Başhekimlik yanındaki toplantı odasında Afet Yönetim Ekibini topladı. Ekip yangınla ilgili bilgileri değerlendirerek gerekli işlemeleri yaptı. Olay yönetim ekibi kırmızı kod ekibini görevlendirdi. Ekipler servise doğru koşarak yangın söndürme işlemine başladılar. 2,3,4 ve 5. Katlardaki servislerin dumandan etkilenmemeleri için kapı ve cam kenarları nemli bezlerle kapatıldı.

Yangın bölgesinde kalan odalarda 2’si yatalak 4 yatan hasta bilgisi mevcuttu. Yangın söndürme ekiplerinin yangını söndürmesine müteakip servis dışında bekleyen kurtarma ekibi personeli, gerekli kurtarma araçları ile (seyyar sedye) hasta odalarına giderek, yatan 2 hastayı seyyar sedye ile tahliye etti. Diğer 2 hasta yürüyerek hastane bahçesinde bulunan toplanma alanına hareket etti. Toplanma alanında ilkyardım ekibi hazır bulundu. Gelen hastalara ilk müdahaleleri yapıldı, dumandan etkilenen ve durumu ciddi olan hastalara oksijen desteği sağlandı. Sahada triyaj işlemi, triyaj sorumlusu tarafından yapılarak hastalara triyaj kartları takıldı. Hastalar bekletilen sedyeler ile Acil Servise gönderildi. Başarılı geçen tatbikatın ardından hastane yönetimi, eğitmenler ve personelli tebrik etti.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç