19 Nisan 2024|Cuma,02:16:15
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,6139 0,43
EURO
34,7832 0,15
ALTIN
2.494,23 0,39
BİTCOİN
$63.586 3,12
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
27 Kasım 2018 - 12:49
27 Kasım 2018 - 12:492 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SUBÜ ile SESOB iş birliği yapacak

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite (SUBÜ) ile Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) imzaladıkları sözleşmeyle akademisyen ve öğrencilerin Birliğe bağlı işletmelerde etkin görev almalarını sağlayarak sektörün ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirecek.

SUBÜ ile SESOB iş birliği yapacak
Yön Bul Akademi


ÜNİVERSİTE SAHAYA İNDİ

Öğrencilerini en az bir dönem tam zamanlı eğitim modeliyle sektörle birlikte yetiştiren SUBÜ, SESOB’un destekleriyle akademisyen ve öğrencilerin Birliğe bağlı işletmelerinde faaliyet gösterecek. Sözleşme, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık ile SESOB Başkanı Hasan Alişan Tarafında SUBÜ’de imzalandı. Sözleşmeyle birlikte Esnaf ve sanatkarların eğitimi, teknolojik altyapı konularında eğitim ve danışmanlık verilmesi, gerekli durumlarda öğretim elemanlarının SESOB ve bağlı kuruluşlarında görevlendirilmesinin de önü açılmış oldu. Öğrencilerin maaş ve SGK desteklerinin de yerine getirileceği belirtilen sözleşmeyle önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri SESOB bünyesinde uygulamalı eğitim görecekler.

İHYİTACA UYGUN BÖLÜMLER

Sözleşmede bir diğer önemli madde ise SESOB’un tavsiye ve istekleri dikkate alınarak gerekli bölüm ve programların açılabilmesi olarak yer aldı. Esnaf ve sanatkarların ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine vurgu yapılan sözleşmeyle paydaşların talep edilen seminer, eğitim programları, konferans ve sempozyumlar gibi programlar da gerçekleştirilebilecek.

SESOB Başkanı Hasan Alişan, üniversiteyle yapılan işbirliğinin önemli olduğuna vurgu yaparak, esnaf ve sanatkarlara önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Sözleşmenin akademik dünyaya ve iş dünyasına hayırlı olmasını diledi. Rektör Mehmet Sarıbıyık da Üniversitenin misyonu doğrultusunda toplumun ve iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirterek, SESOB Başkanı’na ve Birlik Üyelerine işbirliklerinden dolayı teşekkür etti.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç