Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
24 Nisan 2024|Çarşamba,05:47:30
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5416 0,02
EURO
34,9001 0,10
ALTIN
2.425,99 0,17
BİTCOİN
$66.621 0,27
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
08 Aralık 2018 - 08:25
08 Aralık 2018 - 08:255 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Ekrem Yüce'den Gazeteciler Birliği'ne ziyaret

AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem Yüce, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Ekrem Yüce'den Gazeteciler Birliği'ne ziyaret
MARMARA GÖZ


Geçtiğimiz hafta AK Parti’den Sakarya Büyükşehir Belediyesi için adaylığı kesinleşen Yüce ziyaretlerine devam ediyor. Zaman zaman vatandaşlarla görüşen Yüce bugün Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe’yi aynı zamanda sahibi ve yöneticisi olduğu Yeni Sakarya Gazetesi’ndeki ofisinde ziyaret etti.

İŞİMİZ SAKARYA

Yıllarca çeşitli kademe ve önemli kurumlarda bürokratlık yapan Erenler Eski Belediye Başkanı Ekrem Yüce Sakarya ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüce; zamanı, idareyi ve sosyal ilişkiler yönetimini gerçekleştirerek Sakarya için önemli işler yapacaklarını, toplumun ihtiyaçlarına karşılık vermek adına tüm işlerinin Sakarya olacağını ifade etti.

DEVAMLI İLERİYE BAKACAĞIZ

Başkan adaylığı görevinin Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilmesinin hemen ardından çalışmalara başladığını ifade eden Yüce, “bu süreçte çok yoğun bir tempoda çalışacağız, her söylenen konuşulanı değerlendireceğiz ancak bizim için önemli olan şey devamlı ileriye bakmak olacaktır”dedi.

30 YILLIK AKTİF SİYASET  

1987 yılında adım attığı siyaset sahnesinde bir çok görevler aldığını ve bunları yüksünmeden hassasiyetle yerine getirdiğini ifade eden Yüce, 1987’de başladığım siyasi hayatıma halen devam ediyorum. 1991 yılında Milletvekilliği adaylığı, 1994’te Geyve Belediye Başkan adaylığı, 1994 Adapazarı Belediye Başkan Yardımcılığı ve Merkez İlçe Başkanlığı, 1997’de Milletvekilliği adaylığı, Çay-Kur Araştırma Enstitüsüne geçiş ve orada bir yılı aşkın süre çeşitli bilimsel araştırmalarda görev ve yöneticilik, 1999 Erenler Belediye Başkanlığı, 2003 yılında 21.000 çalışanı olan Çay-Kur Genel Müdürlüğü’nde 9 yıl görev, 2011 yılında Milletvekilliği adaylığı akabinde DOKAP (Doğu Kalkınma Ajansı Başkanlığı) görevi, DOKAP’ta 7 yılda 3000 adet gerçekleştirilen proje, en son milletvekilliği seçimlerinde adaylık ve Çay-Kur Genel Müdürlüğüne geçişin ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile devam eden 30 yıllık dolu dolu geçen bürokratik ve siyasi bir serüveninin olduğunu belirtt

PROJELER “KOCAMAN BİR DOSYAM VAR

30 yıl siyasi ve bürokratik geçmişi ile Sakarya’da adı adaylık ile ilgili duyulduğu dakikadan itibaren hem merak edilen ama aynı zamanda da genel kabul gören Ekrem Yüce ismi 30 yıldır uyguladığı biriktidiği tecrübelerini kocaman bir dosya ile Sakarya’ya aktarmayı bekliyor. DOKAP altında gerçekleşen bir proje ile 2 yıl boyunca il il dolaşarak 2000 sayfalık bir rapor hazırlayan Yüce, dolaştığı illerdeki yatırımlar bazında sektörel ayrımlara tabii tutarak Valiliklerle birlikte bir takım çalıştaylar hazırlamış ve bu çalıştayların sonuçlarına göre de o illerde yaklaşık 3000 projenin gerçekleştirilmesinde öncülük etmiş. Sakarya için ise tüm bu birirkimlerini de içeren bir dosya ile hazırlık yaptığını belirten Yüce, “Uygulanabilirliği, sürekliliği, istihdam olanaklarının çokluğu, bölge için elzem projeler olması ile mali portresi hazırlanan projelerimizi hayata geçireceğiz”. dedi.

 

BİLİMİN IŞIĞINDAN UZAKLAŞIRSAN YÜRÜYEMEZSİN

Başkan adayı Yüce “Stratejik eylem planımız muhakkak Kültürel, Sosyal ve Ekonomik sac ayaklardan oluşacak, bu uğurda da tüm projelerimizi geliştirirken Üniversite camiasından ve şehirlerarası işbriliğini tahsis edip geliştirerek komşu kentlerimizin tecrübelerinden azami derecede yararlanacağız. Bilgisayar çağında yaşıyoruz artık her şey cep telefonlarımızla takip edebiliyoruz. Biz de TEKNO KENTLER gibi projelerimizi üniversitelerimizin AR-GE’leri ile birleştirerek yapacağız. Üniversitelerimizin sayısının daha da artması için çalışacağız. Amaç nitelikli insan yetiştirmek çünkü nitelikli insan demek, güçlü toplum demektir. Güçlü toplum ise güçlü devleti doğurur”dedi.

KALKINMA MODELİMİZ; İCBARİ DEĞİL İCABCI İDARECİ OLACAĞIZ

Sakarya’nın kalkınması adına gerçekleştirilecek tüm projelerin muhakkak bilimsel platformlarda değerlendirileceğini ifade eden Yüce; “ilk önce bilim olmazsa olmaz diyorum. Bilim de tek başına olmaz, kamu ile işbirliği ve müteşebbislerle brilikte çalışmalar yapılacak. Ortak akılı önemsiyorum ve en büyük katkıyı da halkımızdan bekliyorum. Hep birlikte yöneteceğiz. Icbari değil, icabçı idareci olacağız”dedi.

SAKARYA NEHRİNİN KENARINDA BÜYÜDÜM

Bürokratlık hayatı boyunca sıkça Sakarya dışında ikamet ettiğini ifade eden Yüce, Sakarya’da bulunan evini hiç kapatmadıklarını her zaman  gelerek memleket hasreti giderdiklerini söyleyerek. “ Ben Sakaryalıyım ve Sakarya  nehrinin kenarında büyüdüm. Bir Sakaryalı olarak nehrinin de Turizm, ekonomi ve ulaşım anlamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konularla ilgili geliştireceğimiz projelerimizle Sakarya’mıza yeni bir Vizyon katacağımıza inanıyorum”dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç