27 Nisan 2024|Cumartesi,00:07:24
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.972 1,41
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
17 Nisan 2015 - 10:07
17 Nisan 2015 - 10:073 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya Barosu, Kadın Avukata saldırıyı kınadı

Kazan “Kadına kalkan kırılası elleri lanetliyoruz!”

Sakarya Barosu, Kadın Avukata saldırıyı kınadı
MARMARA GÖZ


Sakarya Barosu, Av. Jale Soydan’ın İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, boşandığı eşi tarafından silahlı saldırıya uğraması olayına ilişkin bir kınama mesajı yayınladı. 

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan imzasıyla yayınlanan mesajda, Mavişehir semtinde, Flamingo konutları önündeki otoparkta, otomobiline binmek üzere iken, peşinden gelen eski eşi Salih K. (64) tarafından silahla yaralanan Avukat Jale Soydan'a geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

Kınama mesajında ayrıca, “Kadına kalkan kırılası elleri lanetliyoruz” denildi. 

Şiddet dilinin toplumun bütün tabakalarını katman katman sardığı ve patlama noktasına geldiği öne sürülen mesajda, “Böylesi kalleş, korkak ve haince saldırılar yargı mercileri tarafından elbette gereken şekilde cezalandırılacaktır ancak, bu vahşi, insanlık dışı saldırıların toplum vicdanında da mahkum edilmesini aynı derecede önemli ve hayati görmekteyiz.” denildi. 

Sakarya Barosu tarafından yayınlanan kınama mesajı aynen şöyle:

“ŞİFALAR DİLİYORUZ”

“İzmir Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Jale Soydan boşandığı eşinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanmıştır. Kendisine öncelikle şifalar diliyor ve sağlıklı bir şekilde aramıza dönmesini umut ediyoruz.

“KALLEŞ, KORKAK VE HAİNCE SALDIRILAR CEZALANDIRILACAKTIR”

Herseyden evvel kadına kalkan kırılası elleri lanetliyoruz. Böylesi kalleş, korkak ve haince saldırılar yargı mercilerince elbette gereken şekilde cezalandırılacaktır ancak, bu vahşi, insanlık dışı saldırıların toplum vicdanında da mahkum edilmesini aynı derecede önemli ve hayati görmekteyiz.

“SANIRIM SALDIRI BİRİLERİNİ MEMNUN ETMİŞTİR”

Toplumun her geçen gün şiddet sarmalına kapıldığı, insanların kamplar halinde düşmanlaştırıldığı, yargı mensuplarının birbirine düşürüldüğü, özellikle avukatların hedefe konulduğu ve en yetkili isimlerce itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı böyle talihsiz ve kara günlerde meslektaşımızın silahlı bir saldırıya uğraması avukat ve hukuk düşmanı olan "bazı" kişi ve yetkilileri sanırım memnun etmiştir!

“ŞİDDET DİLİ PATLAMAK İÇİN FIRSAT KOLLUYOR”

Zira hakim olan şiddet dili, toplumun bütün tabakalarını katman katman sarmakta ve patlamak için adeta fırsat kollamaktadır. Toplumda oluşan ve giderek ruhları saran şiddet hastalığı umarım artık farkedilir ve hâlâ var olduğunu umduğumuz aklı selim yöneticiler "ne yapmalıyız?" diye artık düşünürler.

“GEÇMİŞ OLSUN”

Saldırıya uğrayan meslektaşımıza Sakarya Barosu adına tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunar, acil şifalar dileriz.”

AV. ZAFER KAZAN SAKARYA BAROSU BAŞKANI

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç