27 Nisan 2024|Cumartesi,01:08:55
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$64.020 0,99
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
17 Nisan 2015 - 14:57
17 Nisan 2015 - 14:576 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Düzlü “SAÜ’de Akademisyenler Kadro Bekliyor”

Türk Eğitim-Sen Sakarya İl Başkanı Mehmet DÜZLÜ Sakarya Üniversitesi’nde açılması gündeme gelen 210 akademik kadro ile ilgili bugüne kadar bir gelişme yaşanmamış olmasını eleştirdi.

Düzlü “SAÜ’de Akademisyenler Kadro Bekliyor”
Yön Bul Akademi


Düzlü, bu konuda açıklama yapan Rektör, Bakan ve milletvekilinin de konuya ilişkin demeçlerine, beyanatında yer verdi. 

İşte Düzlü’nün o açıklaması:

“Sakarya Üniversitesi’nde açılması gündeme gelen 210 akademik kadro ile ilgili bugüne kadar bir gelişme yaşanmamış olması, hem üniversitede kadro bekleyen akademisyenlerde, hem de kamuoyunda soru işaretleri oluşturdu.

“REKTÖR ELMAS, AÇILACAK KADROLARI SIRALAMIŞTI”

10 Eylül 2014 Çarşamba Saat: 16:09’da SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, torba yasayla birlikte SAÜ'de 210 kişilik akademik kadro açıldığını söylediği beyanatı yerel haber organlarında yayımlanmış ve aşağıdaki şekilde ayrıntıları da açıklanmıştı. 

SAÜ'de önümüzdeki günlerde bu ünvanlara kadro açılacak 

20 Profesör

30 Doçent

80 Yardımcı Doçent

30 Öğretim Görevlisi

20 Okutman 

30 Araştırma Görevlisi

Konuyla ilgili olarak Sakarya Üniversitesi Haber Sayfasınında

http://www.haber.sakarya.edu.tr/tr/haberler/goster/21717/bakan-aysenur-islam-dan-sakarya-ya-mujde

adresinde aşağıdaki haber yayımlanmıştır.

“BAKAN İSLAM MÜJDE VERMİŞTİ”

08/08/2014

Bakan Ayşenur İslam’dan Sakarya’ya Müjde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Sakarya’ ya vakıf üniversitesi açılacak Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Şaban Dişli, Ak Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve kalabalık bir heyetle Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret eden Bakan İslam, burada yaptığı açıklamada Sakarya’ya kurulması planlanan vakıf üniversitesinin müjdesini verdi.SAÜ’ye 210 akademik kadro tahsis edildi Sakarya’ya yeni bir üniversite kurulması konusunda Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek’e katkılarından dolayı teşekkür eden Bakan Ayşenur İslam,  Sakarya Üniversitesi’ne verilen 210 akademik kadro için “hayırlı olsun” dedi. Ziyarette açıklamalarda bulunan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim görecek öğrenci sayısının bu sene yeni gelecek öğrencilerle birlikte 80 bini aşacağını belirtti. Sakarya Üniversitesi’nde öğretim üyesi- öğrenci oranının Türkiye ortalamasının yüzde 30 üzerinde olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Elmas, şunları söyledi: “Daha önce tahsis edilen kadroların dolmuş olması nedeniyle yeni açılan Tıp, Diş Hekimliği ve Hukuk Fakülteleri için ilave kadro taleplerinin karşılanması konusunda özel gayretlerinden dolayı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Bakanımız Ayşenur İslam ve Sakarya Milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunarız.” 08/08/2014 

Yine konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Haberi

http://www.aile.gov.tr/haberler/bakan-islam-sakarya-valiligi-ve-sakarya-universitesini-ziyaret-etti

adresinde de yine bu konuyla ilgili aşağıdaki haber yayımlanmıştır.

Bakan İslam Sakarya Valiliği ve Sakarya Üniversitesini ziyaret etti

Sakarya'da vakıf üniversitesi kurulacak

 

Daha sonra Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğünü ziyaret eden Bakan İslam, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenci sayısının artmasıyla ilgili rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas'la işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

 

Öğrenci sayısıyla birlikte akademik kadronun da artması gerektiğini vurgulayan Bakan İslam, "Akademik kadronun artış göstermesi 1,5 yıldır gündemdeydi fakat bunu bütçede halledeceğiz diye düşünüyordum. Bayram öncesi Torba Kanunu'nda kadrolarımız geçti. Şehrimizle alakalı müstakil madde var, bir tanesi de bu" diye konuştu.

 

Bakan Ayşenur İslam, kente vakıf üniversitesi kazandırma noktasında son aşamaya geldiklerini ifade ederek, "İşler çok iyi gidiyor. Şehrimizden bir iş adamımız, vakıf üniversitesinin banisi olmayı arzu ediyor. Sayın Rektörümüz ve ben, akademik katkı sunuyoruz, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek de bütün iş ve işlemleri yürütüyor. Sona yaklaşmış durumdayız. Bir vakıf üniversitesinin yakın süre içerisinde şehrimizde kurulacağını düşünüyoruz. Yakın bir süre içerisinde inşallah bu müjdeyi size vereceğiz. Şimdilik tek fakülteyle başlayacağız, önümüzdeki sezona bunu yetiştirmeye çalışacağız. Yer konusunu hallettik. Mütevelli heyeti üzerinde çalışıyoruz. Sayın Başbakanımızı bilgilendirdik, onayını aldık." dedi.

 

Vakıf üniversitesi kurmanın çok zor bir süreç istediğini anlatan Bakan İslam, ellerinden geldiği ölçüde bu çalışmanın arkasında olacaklarını kaydetti.

 

“MİLLETVEKİLLERİNİN AÇIKLAMALARI OLMUŞTU”

Konuyla ilgili yine bir başka haberde de Sakarya milletvekillerinin bu konudaki açıklamaları aşağıdaki adreste yayımlanmıştır. 

http://magazin.sausosyal.com/sakarya-universitesine-buyuk-mujde-kadro-sikintisi-bitiyor.html

AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Ali İhsan Yavuz, Sakarya Üniversitesi ile ilgili müjdeli haber paylaştılar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Torba Yasanın 74. Maddesi görüşülürken AK Parti Sakarya Milletvekillerinin de büyük desteğiyle verilen önergeyle Sakarya Üniversitesi’ne 210 kadro ihdası yapıldı.

Yapılan kadro ihdasıyla Sakarya Üniversitesi kadro sıkıntısını da büyük ölçüde aşmış olacak.

İŞTE SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NE VERİLEN 210 KADRONUN DAĞILIMI

 Bütün bu haberlerden sonra açılmasına kesin gözüyle bakılan 210 akademik kadroyla ilgili akıbetin ne olduğu konusunda hem üniversite çalışanlarının, hem de şehir kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir.”

(Haber Hülya Sürücü)

 

 

 

   

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç