Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,17:53:44
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3159 0,20
EURO
35,0940 0,08
ALTIN
2.295,49 0,79
BİTCOİN
$71.372 2,34
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
12 Ocak 2019 - 07:33
12 Ocak 2019 - 07:332 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Komşuda vatandaşları sokağa döken koku

Düzce’de Duraklar Köyü 1. organize Sanayi Bölgesine yakın evlerin bulunduğu kanaldan gelen koku, köy halkını sokağa döktü. 2 çocuğun etkilendiği koku nedeniyle 112 Acil sağlık ekibi mahalleye giderken, AFAD ve Jandarma’da kokunun kaynağını bulabilmek için seferber oldu. 112 acil sağlık ekipleri köylülere maske dağıtarak etkilenmelerini önlemeye çalışırken kokunun eski lastiklerden geri dönüşüm yapan bir fabrikaya ait olduğu iddia edildi.

Komşuda vatandaşları sokağa döken koku
Yön Bul Akademi


Düzce merkeze bağlı Duraklar Köyü’nde gece saatlerinde köyden geçmekte olan kanaldan gelen ağır koku, köy sakinlerini sokağa döktü. 2 çocuğun etkilendiği ağır koku nedeniyle köy sakinleri isyan ederken özellikle yağmurlu havalarda bu sorunu yaşadıklarını belirttiler. Kokunun gecenin ilerleyen saatlerde artması üzerine köye sağlık ekibi yönlendirildi. Köyde ağır kokudan etkilenen çocuklara oksijen tedavisi uygulayan ekipler, çocukları köyün dışına çıkarttılar. Köyde ağır kokuyu çekmek zorunda kalan vatandaşlara ise maske dağıtıldı. Köylülerin ihbarı üzerine Duraklar Köyü’ne AFAD ekipleri geldi. Maskelerini takarak kokunun geldiği kanalda inceleme yapan ekipler, köylülerden ve jandarma ekiplerinden bilgi aldı. 

Köy sakinlerinde Yaşar Parlak, Organize Sanayi’den gelen pis su atıklarının kanalı kirlettiğini ve köylerinin yaşanamaz hale geldiğini belirterek “Şu anda yoğun bir koku var. Organize sanayi deki fabrikalardan yağmur suyu ile beraber gelen suyla zehirlenme oluyor. Yetkilileri çağırıyoruz ancak kimse ilgilenmiyor. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi. 

Duraklar Köyü Muhtarı Nail Soydaş kokunun eski lastiklerden geri dönüşüm yapan bir fabrikanın neden olduğunu tespit ettiklerini belirterek “Sanayi ne hikmetse pis sularını buraya akıtıyor. Bunu 50 defa anlattık. İlk defa olmuyor ama düzeleceği de yok. Bu sanayinin kanalizasyonunu başka yere versin oraya akıtsın etkilenenler var. Ambulanslar burada, AFAD burada, hepimiz toplandık. Yani bu ilk defa olan bir şey değil. Daha öncede oldu. Bu sorunu birileri çözsün. Organize sanayide arıtma için ayrılan yere fabrika yapıldı. Organize sanayide arıtma tesisi olması lazım. Çünkü bütün fabrikalar pis sularını bırakıyor. Kokuya neden olan fabrika eski lastikleri dönüştürerek yeni lastik üreten bir fabrika” dedi. 

AFAD ve Jandarma ekipleri kokuyla ilgili inceleme başlattı. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç