26 Nisan 2024|Cuma,21:16:44
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,4432 0,13
EURO
34,7490 0,64
ALTIN
2.439,32 0,13
BİTCOİN
$64.062 0,92
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
13 Ocak 2019 - 10:34
13 Ocak 2019 - 10:345 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC Fabrikası'nın temelini attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki farklı programa katılmak üzere Sakarya’ya geldi. Erdoğan Karasu’da BMC fabrikasının temelini attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC Fabrikası'nın temelini attı
Toprak Turizm


Türkiye'nin en büyük askeri ve ticari araç üreticilerinden BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, bir süredir üzerinde çalıştığı Sakarya Karasu'daki "stratejik üssün" temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Büyük açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'de katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanı sıra iş dünyasının önemli temsilcilerinin de katıldığı törende, BMC Karasu Fabrikası'nın temeli atıldı.
Törende canlı bağlantıyla BMC İzmir Pınarbaşı Fabrikası'nın açılışı gerçekleştirildi.  BMC POWER'ın geliştirdiği yerli ve milli motor çalıştırıldı.

Törende, Almanya'nın Hannover kentinde gerçekleştirilen IAA Otomotiv ve Yan Sanayii Fuarı'nda ilk kez dünya sahnesine çıkan BMC Tuğra kamyonu için hazırlanan reklam filminin ilk gösterimi de yapıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik mesajlar verdi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"TAMAMI 2023'DE HİZMETE GİRECEK"

BMC Üretim ve Teknoloji Üssü'nün 1. kısmının temel atma adımını icra edeceğiz. Bugün, tamamı 2023'de hizmete girecek üretim üssünün 100 bin metrekarelik ilk fazının temelini atıyoruz.

"YATIRIMLARDA DA ÜRETİMLER DE DEVAM EDİYOR"

Ne dediler, 'Türkiye battı, bitti, yatırımlar, üretim durdu.' Hepsine inat yatırımlarda da üretimler de devam ediyor. İsteseniz de istemeseniz de bu millet, bu ülke dimdik ayaktadır ve dimdik ayakta olarak da yoluna devam edecektir.

15 Temmuz darbe girişiminden ağustos ayında yaşanan kur saldırılarına kadar hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı asla unutmadık, unutmayacağız.

"KATAR İLE BİRÇOK ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ"

Hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı unutmadık, asla unutmayacağız. Bundan sonra da savunma sanayinden ticarete, turizmden enerjiye kadar Türkiye-Katar iş birliği güçlenmeye devam edecektir. Bu işbirliği geleceğe yönelik önemli bir adımdır. Türkiye, Katar'ın kara günlerinde yanında nasıl olduysa Katar da aynı şekilde bizim yanımızda oldu. Bu kardeşlik inşallah devam edecektir. Birçok alanda işbirliği yapacağız. Bu millet dayanışmanın önemine inanan, mazlumlara sahip çıkan bir millettir.

"TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA"

Türkiye, askeri kapasitesi, ekonomik, siyasi ve diplomatik kabiliyetleriyle güçlü olmak zorundadır. Bilhassa savunma sanayi alanında caydırıcılığımız mutlaka çok yüksek olmak durumundadır. Yola çıktığımızda savunma sanayindeki gücümüz yüzde 20'lerdeydi, şimdi yüzde 68'e ulaştı. Yeter mi yetmez, daha da çıkacağız. Silah, mühimmat ve askeri techizat bakımından dışa bağımlılığın acısını çok çekmiş bir milletiz. Artık biz kendi telsizimizi kendimiz yapıyoruz, onlara ihtiyacımız yok.

SURİYE AÇIKLAMASI

Suriye'de aynı oyunlar oynanıyor. Şimdi bu oyunları oynayanlar bilmelidir ki, kullandıkları enstrümanlar, insanları kastediyorum, yanlış enstrümanlardır. Bu enstrümanlar onları aldatıyor.

ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

Yeniden kenevir ekimi süreci başlatalım çünkü kenevir ekiminin çok farklı alanlarda, çok farklı faydalarının olduğunu da göreceğiz. Şimdi bu süreci başlatacağız. Bize yasakladılar ama kendileri cayır cayır ürettiler.

Attığımız adımlar sayesinde 2002 yılında yüzde 80'leri bulan (savunma sanayi) dışa bağımlılık oranımızı, yüzde 35'ler seviyesine düşürdük.

Ülkemizin savunma sanayini on yıllardır bir avuç yabancıya mahkum edenler, şimdi çıkmışlar utanmadan bizim politikamızı eleştiriyorlar.

Biz CHP'den yerli ve milli bir tavır beklemiyoruz. Tarihlerinde böyle bir anlayış yok.

ERDOĞAN'DAN 'TANK PALET FABRİKASININ SATILACAĞI' İDDİASINA YANIT

Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil, buna inananlara üzülüyorum. Mevcut personelin tasfiyesi, işinden, aşından ekmeğinden edilmesi asla söz konusu değildir." dedi

Konuşmaların ardından fabrikanın temeli atıldı.

BMC'nin Sakarya'da yapmayı planladığı tekerlekli muhtelif zırhlı araç, paletli zırhlı araç, lazer silahı, insansız zırhlı araç, dizel motor, hızlı tren, metro, bölgesel tren gibi raylı sistem araçları üretimine yönelik yatırımlarının "süper teşvik" mekanizmasıyla desteklenmesi kararlaştırılmıştı.

BMC fabrikası, tamamlandığında 10 bin kişiye istihdam ve ülke ekonomisine yıllık 5 milyar dolar katkı sağlayacak.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç