26 Nisan 2024|Cuma,23:58:08
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,4482 0,12
EURO
34,7352 0,68
ALTIN
2.439,78 0,15
BİTCOİN
$63.913 1,43
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
23 Ocak 2019 - 09:11
23 Ocak 2019 - 09:117 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
7 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya için hizmetlerle dolu bir 5 yıl olacak

Ülke Tv canlı yayınına konuk olan Başkan Adayı Ekrem Yüce, "Biz Sakarya'nın potansiyelini biliyor, bu şehri tanıyoruz. Çok çalışıp çok üreteceğiz. Spordan sanata, altyapıdan üstyapıya hizmetlerle dolu bir beş yılı inşallah tüm Sakaryalı kardeşlerimle birlikte yaşayacağız.Gönül Belediyeciliği anlayışı çerçevesinde Sakarya'mızı dünya şehirleri kategorisine sokacak hizmetlerle buluşturacağız. Önümüzdeki beş yıl Sakarya şehrimizin şahlanışına vesile olacak hizmetlerin hayata geçeceği bir dönem olaca

Sakarya için hizmetlerle dolu bir 5 yıl olacak
Toprak Turizm


 AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Ülke TV haber kuşağının canlı yayın konuğu oldu. Tüm izleyicilere selam ve muhabbetlerini ileterek sözlerine başlayan Başkan Adayı Ekrem Yüce, Sakarya'da 5 yıllık süre içerisinde şaha kaldıracak hizmetlerin hayata geçirileceğini müjdeledi. Yüce, 10 farklı başlık altında yer alan çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi.

 Belediyecilik AK Parti'nin işidir

 Başkan Adayı Ekrem Yüce, "AK Parti kurulduğu günden bugüne sadece ülkemize değil, şehirlerimize de çağ atlatacak çok büyük hizmetleri hayata geçirdi. Şehirlerimizin eksikleri büyük oranda tamamlandı. Türkiye'de belediyecilik Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi AK Parti'nin işidir. Küresel rekabet artık ülkeler arasında değil, şehirler arasında sürdürülüyor. Her şehir kendi farkındalığını yaratmak suretiyle küresel pazarda yer bulmaya çalışıyor. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren tek derdimiz şehrimizin dünya kentleriyle yarışacağı şekilde rekabet gücünü arttırmak olacak" dedi.

Hizmet dolu 5 yıl

Başkan Adayı Yüce, "Biz Sakarya'nın potansiyelini biliyor, bu şehri tanıyoruz. Bu şehirde büyük hayallerimizi hayata geçireceğime inanıyorum. Çok çalışıp çok üreteceğiz. Önümüzdeki beş yılı inşallah Gönül Belediyeciliği anlayışı çerçevesinde Sakarya'mızı dünya şehirleri kategorisine sokacak hizmetlerle buluşturarak değerlendirmeyi hedefliyoruz. Spordan sanata, altyapıdan üst yapı hizmetlerle dolu bir beş yılı inşallah tüm Sakaryalı kardeşlerimle birlikte yaşayacağız.Önümüzdeki beş yıl içerisinde ise artık Sakarya şehrimizin şahlanışına vesile olacak hizmetlerin hayata geçeceği bir dönem olarak geçireceğimizi tüm hemşerilerimize müjdeliyorum."

10 ana eksen

"Belediyecilik anlayışımızı 10 ana eksen üzerine inşa edeceğiz. Sosyal, kültürel, eğitim, mimari, ekonomik ve tarımsal faaliyet, turizm, sağlık, ulaşım, spor ve çevre. Sosyal Gelişim Merkezlerini hayata geçireceğiz. SGM'lerde toplumumuza dönük hizmetler geliştireceğiz. Evimiz, ocağımız olarak gördüğümüz Sakarya şehrimizin tüm insanlarının mutluluğunu sağlamak, onların yüzlerini güldürecek hizmetleri hayata geçirmek bizim en temel hedefimiz olacaktır."

Kültür Vadisi ve Kongre Merkezi

"Sakarya şehri ile ilgili olarak dile getirilen ve benim de tüm kalbimle katıldığım bir söylem var; Anadolu'nun Kültür Başkenti Sakarya. Çünkü Sakarya sahip olduğu çok kültürlü yapısı ile zaten kültür başkenti olmaya namzet ve bunu hak eden bir şehirdir. Bu çok kültürlü şehrin tüm kültürel renklerini buluşturacak Kültür Vadisi adını verdiğimiz projeyi hayata geçireceğiz.Mimarisiyle Sakarya'nın sembol yapılarından birisi haline gelecek bir Kongre Merkezini şehrimize kazandıracağız.Marka haline gelen SAMEK'leri yaygınlaştıracağız. Lezzet Durakları Projemizle yerel ve dünya mutfağından örnekleri halkın beğenisine sunacağız."

Şehir Kütüphanesi ve Çocuk Üniversitesi

"Eğitim alanında şehrimiz yepyeni bir proje ile tanışacak: Çocuk Üniversitesi kuracağız. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın yetişmesine fırsat sunacağız.İki adet yeni modern okul inşa edeceğiz. Üniversite şehri olarak kabul ettiğimiz Sakarya'mıza Şehir Kütüphanesini de en kısa zamanda hediye edeceğiz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmayı en temel hedeflerimizden biri olarak kabul ediyoruz."

Yatay mimari uygulamalarına bağlı kalacağız

 "Tarihi Uzun Çarşımız, Sakaryamızın en büyük markası. Birinci ve ikinci etaptan sonra üçüncü etabı da tamamlayarak o bölgeyi yeniden canlandırmış olacağız. Tozlu Cami Meydanı şehrimize yeni bir soluk aldıracak. "Sakarya Mimari Tasarım Merkezi"ni hayata geçireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız her ortamda üstüne basa basa bir şeyin altını çiziyor; Yatay Mimari. Sakarya'da yatay mimari uygulamalarına bağlı kalacağız. Geliştireceğimiz mimari anlayışımızı Kentsel Dönüşüm semtlerinde uygulamaya koyarak hemşehrilerimizin beğenisine sunacağız."

 Sakarya tarım şehridir

 "Sakarya bir tarım şehridir ve her zaman da öyle kalacak. Tarımsal üretimi doğru yönlendirmek, uygun ürünleri desteklemek, çiftçiyi bilinçlendirmek önceliğimiz olacak. Bitkicilik Altyapısını Geliştirme Projesini hayata geçireceğiz. "Yerli Tohum Üretim Merkezi" ve "Tohum Gen Bankası" kurarak, tarımda kaliteyi ve verimi artıracağız. "Doku Kültürü Laboratuvarı" ile Sakarya'yı, fidancılığın ve süs bitkiciliğin merkezi haline getireceğiz. Hayvancılık faaliyetlerinin daha iyi şartlarda sürdürebilmesi adına Hayvancılık Altyapısını Geliştirme Projesi ile bu yönde adımlar atacağız."

Turizmde Sakarya'yı dünyaya tanıtacağız

"Sakarya turizm açısından aslında güçlü bir potansiyele sahip bir şehirdir. Denizi, gölü ve şehri kuzey - güney yönünde ikiye bölen bir nehre sahip ender şehirlerden biridir Sakarya. Bu dinamikleri daha akılcı yöntemlerle ülke ve dünya gündemine sokmayı hedefliyoruz. Yaylalarımızı, trekking alanlarımızı, Acarlar Longozumuzu, tarihi ve kültürel dokumuzu daha fazla gündeme getirecek tanıtım faaliyetleri içerisinde olacağız. Yine şehrimizin önemli değerlerinde olan jeotermal kaynaklarımızı turizm alanında daha verimli bir şekilde kullanacağız."

 Hafif raylı sistem rahatlığı

 "Sakarya'yı hafif raylı sistem rahatlığıyla buluşturacağız. Ada Treni'nin şehir merkezine girmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Halkımızın beklentisine cevap vereceğiz inşallah. Şehrimizin farklı noktalarında katlı otoparklar inşa ederek parklanma sorununa çözüm üreteceğiz. Arifiye'ye kazandıracağımız yeni bulvar ile ulaşımda rahatlık sağlayacağız. Yeni Stadyum ile Pekşenler arasında yeni bir duble yol açarak şehre yeni bir giriş kapısı daha kazandıracağız. Yeni bisiklet yolarını hizmete sokacağız. Entegre ulaşım sistemleri ile; raylı ve tekerlekli sistem ile bisiklet yollarını entegre edeceğiz."

 Nice şampiyonlar Sakarya'dan yetişecek

 "Sakarya; başta futbol olmak üzere, basketbol, karate ve motor sporlarında ülkemize ve şehrimize madalyalar kazandıran şampiyonlar yetiştirmiştir ve hâlihazırda yetiştirmeye de devam etmektedir. Bizler de sporun her branşına destek olup daha nice şampiyonların yetişmesini sağlayacağız. Bu konuda birçok spor tesisini şehrimize kazandıracağız. Amatör spor Eğitim Merkezimiz ile spora ve sporcuya her türlü desteği sağlayacağız. Amatör spor kulüplerine destek olacağız. Havuzlarımızı sadece şehir merkezi ile sınırlı kalmayıp tüm ilçelerimize yaygınlaştıracağız."

 Sakarya Nehri tüm güzelliğiyle şehirle buluşacak

 "Tüm gelişmiş ülkelerde nehirler şehirlere dahildir. Hem turizm olarak, hem ekonomik olarak hem de ulaşım olarak o şehrin hayatının can damarlarından biri niteliğindedir. Sakarya'mızın tarihinde eşsiz bir yeri olan nehrimizi yeniden şehir hayatına dahil edecek projeleri hayata geçireceğiz. "Sakarya Nehri Ulaşım-Turizm ve Ekonomi Master Planı"nı hazırlayarak, Sakarya Nehrini Sakarya şehriyle buluşturacağız. Şehrimize adını veren Sakarya Nehri; Kurtuluşumuzun, yeniden ayağa kalkışımızın hikayesidir. Sakarya Nehri, sadece tarım alanlarımızı sulamakla kalmayacak, geliştireceğimiz projelerle şehrimizin ekonomisine, turizmine ve ulaşımına katkı sağlayacak."

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç