Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,13:27:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3735 0,17
EURO
34,9930 0,21
ALTIN
2.326,14 0,25
BİTCOİN
$69.881 0,66
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
24 Ocak 2019 - 08:59
24 Ocak 2019 - 08:593 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Bal üretiminde adres Sakarya olacak

Arıcılar Birliği tarafından düzenlenen panelde konuşan Başkan Adayı Ekrem Yüce, "Arıcılık ülkemize çok önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Yerel yönetimler olarak tarıma destek görevlerimiz arasında yer alıyor. Dolayısıyla Sakarya'nın bal ve ürünlerinin üretiminde daha iyi noktalara gelmesi için elimizden geleni yapacağız. İnşallah Bal ve ürünlerinin üretiminde adres Sakarya olacak" dedi.

Bal üretiminde adres Sakarya olacak
Toprak Turizm


AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Arıcılar Birliği Paneli'ne katıldı. Erenler Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşitirilen programın açılışına katılan Başkan Adayı Ekrem Yüce, arıcılıkta verim ve kaliteyi arttırmak adına düzenlenen panelin önemine değinerek Sakarya Arıcılar Birliği'ne teşekkür etti.

Yıllık 20 kilogram

Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Ör, "Daha önce gerçekleştirdiğimiz toplantılardan çok daha geniş katılımlı bir toplantı. Bu panele katılan hocalarımız balın insana faydaları konusunda bilgiler verecek. Yıllık bal üretimimiz kovan başı 20 kilogramdır. Tüm kurumlardan Arıcılar Birliği olarak çok destek almaktayız ve her birerlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

 Biyolojik zenginlik

 Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Ziya Şahin, "Ülkemizde Apiterapi merkezlerinin çoğalmasını ve ürünlerinin burada üretilmesi için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bunun için güzel bir proje ürettik. Biz kendi bünyemizde bal, polen, arı zehiri gibi ürünleri üretebiliriz. Ülkemiz bu potansiyele sahip. Kestane balı üreten arkadaşlar özellikle kestane balına bal diye bakmamalı bir ilaç gibi bakmalı ve üretmelidir. Dünyanın biyolojik bakımından en zengin ülkesinde yaşıyoruz. 2019 yılında Türkiye'de üretilen balları kayıt altına alacağız ki merdiven altı üretime bir son verelim. Amacımız, Türkiye'yi bal hususunda dünyada tek yapabilmektir. Türkiye'de arıcılığa çok büyük hizmetleri olan Ekrem Yüce'ye de başarılar diliyorum. 

 Üretimi arttırıcı tedbirler

Programa katılan tüm konukları selamlayarak sözlerine başlayan Başkan Adayı Ekrem Yüce, "Arıcılık ülkemize çok önemli bir ekonomik katkı sağlamaktadır. Daha önceki yıllarda ilkel yapılan arıcılık teknolojinin gelişmesi ile birlikte teknik arıcılık gelişmiş ve bu da ekonomik kazancı artırmıştır. Dünyada 83,4 milyon arı kovanı bulunuyor. En yüksek üretim ise 45 kilogram ile Çin'de yapılmaktadır. Biz ise yaklaşık 20 kilogram almaktayız. İşte bu konuda çalışmalar yapmalıyız. Üretimi arttırıcı tedbirler almalıyız. Bu çok önemli bir ekonomik getiridir. Bal ve diğer arı ürünlerine de gerekli önemi vermeliyiz. Teknik çalışmalar bal ve ürünlerinin arttırdığını göstermektedir" dedi. 

 Bal üretiminin adresi Sakarya

Başkan Adayı Yüce, "Ülkemizde Ege, Akdeniz ve Karadeniz önemli üretim bölgeleridir. Sakaryamızı da bal üretiminde önemli yerlere getirmeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlerinde tarıma destek görevleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla Sakarya'nın bal ve ürünlerinin üretiminde beklenen yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Dünyada bal ihracatında iki milyar dolar kazanç elde edilmektedir. Bal üretiminde dünya standartlarını yakalamalıyız. İnşaallah bizim gerçekleştireceğimiz Sağlık Vadisi projemizde de arı ürünleri ile tedavi alanında çalışmalar yapacağız."

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç