19 Nisan 2024|Cuma,13:28:06
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5964 0,37
EURO
34,7967 0,19
ALTIN
2.494,72 0,41
BİTCOİN
$64.781 5,25
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
25 Ocak 2019 - 11:54
25 Ocak 2019 - 11:542 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Aile hekimleri kanser taramasında aktif olacak

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, ücretsiz kanser taramalarının erken teşhis ve tedavide hayati önem taşıdığını dile getirerek, Sağlık Bakanlığı tarafından KETEM’lerle birlikte aile hekimliklerinde de başlatılan kanser taramalarının artırılmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirtti.

Aile hekimleri kanser taramasında aktif olacak
Yön Bul Akademi


İlçe Sağlık Müdürleri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü başkanlığında toplandı. Halk sağlığı hizmetlerinin değerlendirilmesine yönelik gerçekleştirilen toplantıda ilçelerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. Saha çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sağlık Bakanlığının kanserle mücadeleye yönelik Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde  (KETEM) başlattığı ücretsiz kanser tarama hizmetlerinin aile hekimliklerinde de halkın hizmetine sunulmasının önemli bir çalışma olduğunu hatırlattı. Öğütlü, ilçe sağlık müdürlerine sorumluluk alanlarında kanser taramalarında aile hekimlerinin daha aktif görev almaları için gerekli desteğin sağlanması talimatını verdi. 

GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMI

Akıllı ilaç kullanımının önemine bir kez daha dikkat çeken Öğütlü, gereksiz antibiyotik kullanımına karşı oluşturulan bilincin artırılmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini dile getirdi. Tütün denetimlerinin titizlikle sürdürülmesi gerektiğini belirten Öğütlü “Bu iş sadece il müdürlüğümüzün işi değil. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması ve bu çalışmalara katılması gerekiyor. Yasal düzenlemede belirtilen kapalı anlarda tütün kullanımı konusunda denetimler yapılırken, vatandaşlardan gelen şikayetlerde hızlı bir şekilde dikkatte alınarak gereği yapılmalı.” dedi.

BİLİNÇ ARTTIRILMALI

Halk sağlığına yönelik bilincin artırılması için ilçe müdürlüklerinin sorumluluk alanlarında projeler üretilmesi gerektiğini ifade eden Öğütlü “Bakanlığımızın başlattığı çalışmaların yaygınlaşması ve halkımız tarafından benimsenmesi için gerek üniversitemiz gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte projeler üretebiliriz. Bu konuda ilçe sağlık müdürlerimizden projeler bekliyoruz.” diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç