20 Nisan 2024|Cumartesi,02:15:49
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.647 0,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Mayıs 2015 - 09:52
22 Mayıs 2015 - 09:522 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Akyazı Belediyesinden Çarşıya Satranç Takımı

Akyazı Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü teknik ekipleri Akyazı çarşı içerisine hayatın ve yaşamda atılacak adımların öğrenilmesinde yardımcı veya ufuk açacak küçük bir model olan satranç takımını kurarak Akyazı’nın hizmetine sundu.

Akyazı Belediyesinden Çarşıya Satranç Takımı
Yön Bul Akademi


Kısa bir süre içerisinde Akyazı Çarşı içerisine havuzun hemen yanına kurularak hizmete sunulan Satranç takımı, Çarşı içerisini kullanan vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanırken Akyazı Belediyesinin bu hizmetinden memnun olduklarını ifade ettiler. Satranç tutkunları hemen satranç masasında müsabakalara başladılar. Çarşı içerisinden geçen vatandaşlar için de hoş bir manzara olan satranç takımına özellikle çocuklar çok ilgi gösterdiler. Çalışmaları yerinde görmek için alana gelen Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan öğrenciler ile çarşı içerisinde karşılıklı satranç maçı yaptı.

Akyazı Belediyesi’nin ücretsiz etkinliği olan çarşı içi satranç hizmetinden faydalanmak isteyen öğrenciler Kenan Sofuoğlu parkında bulunan Akyazı Zabıta Müdürlüğüne giderek satranç oynamak istediklerini söylemeleri yeterli olacak. Sadece satranç müsabakası yapanlar değil izleyicilerin de düşünüldüğü satranç masasının yanlarına maçı izlemek isteyenler için koltuklar ve oyun sonrasında satranç taşlarının saklanması ve muhafaza edilmesi için kafes sistemi de düşünüldü. 

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “ Akyazı Çarşı içerisine satranç kurmamızın en önemli nedenlerinden birisi Satranç ile yaşam arasında benzerlik olmasıdır. Bizde  ilçemize gelen misafirlerimizin gençlerimizin, çocuklarımızın meydanda satranç oynayabilecekleri yer olsun istedik . Madem ki yaşam ile satranç arasında bu kadar benzerlik vardır. Madem ki satranç hayatın küçük bir modelidir. Bu modeli iyi kavramak, hayatı tanımaktır. Öğrenmeyi Öğretme aracı olarak kullanabiliriz. Çocuk eğitiminde satrancı bir araç olarak kullanıp, hayata yönelik mesajlarımızı satranç modeli üzerinden verebiliriz. Biz örnek olmalıyız ki  hayatın anlamını kavramaya başlayan bir gencimiz, çocuğumuz yavrularımız satranç için değerli olanın, hayat içinde geçerli olacağını anlayacaktır.. ” dedi.


 

 

 

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç