24 Nisan 2024|Çarşamba,23:06:21
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5503 0,01
EURO
34,8666 0,00
ALTIN
2.427,06 0,13
BİTCOİN
$64.137 3,43
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Mayıs 2015 - 11:14
22 Mayıs 2015 - 11:143 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Akyazı İlçe Müftülüğünden Dini –Tarihi Yerlere Gezi Düzenlendi

Akyazı İlçe Müftülüğünce Bolu, Ankara, Tarsus, Adana, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Konya illerine gezi düzenlendi.

Akyazı İlçe Müftülüğünden Dini –Tarihi Yerlere Gezi Düzenlendi
Toprak Turizm


Her yıl Mayıs ayı içerisinde Çanakkale, Bursa, İstanbul   İllerine Dini, Sosyal ve Kültürel amaçlı düzenlenen geziler Urfa gezisi ile devam etti.

İlçe Müftüsü Mehmet ŞENOKUR’un  Başkanlığında 3  erkek ve 1 bayan Din görevlisi ile birlikte İlçemizde ikamet eden 54 kişi ile birlikte 15.05.2015 Cuma günü,Cuma namazı sonrası başlayan ziyaret,  19.05.2015 Salı günü sona erdi. Ziyaret Bolu İlinde bulunan Hayrettin Tokadi Hazretleri ile başladı. Kızılca hamam’da bulunan Ali Semerkandi Hazretleri ziyaret edildi.Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camisi ve Türbesini  ziyaretin ardından Miraç Kandili’de Hacı Bayram-ı Veli camiinde idrak edildi. Daha sonra Tarsus’ta bulunan Ashab-ı Keyf ve Dalyan (a.s) ile Hazreti Bilal’in Makamı’nı  ziyaretin ardından, Adana Sabancı Camii ve Adana Ulu Camii ziyaret edildi. Kilis’te bulunan Muhammed Bedevi (r.a) ve Şeyh Mansur Simati (r.a)’ı ziyaretin ardından Urfa şehrine geçilerek otelde kalındı.Sabahleyin Mardin ilinde bulunan Ulu Camii, Reyhaniye Camii,Revaklı Çarşı ,Hatuniye Medresesi,Mardin Müzesi ve kalesi’ni ziyaret ettikten sonra tekrar Urfa İline dönülerek  akşam burada geçirildi.Sabahleyin Hazreti Eyyüp (a.s)’ın Makamının ziyareti ile başlayan Urfa gezisi Hazreti İbrahim (a.s)’ın Makamı ve Balıklı Göl ziyaretleri ile devam etti.Daha sonra Viranşehir ilçesine geçilerek Hazreti Eyyüp, Hanımı Rahime Hatun ve Hazreti Elyesa (a.s)’ın Kabirleri ziyaret edildi.19.Mayıs Salı günü ise Konya Mavlana, Alaaddin Camii ve Türbesi, Kapı Camii ve Şemsi Tebrizi Hazretleri’ni ziyaretin ardından,Akyazı’ya dönüş yapıldı.

Ziyaretin ardından geziye katılan Akyazılı kardeşlerimiz, yapılan bu geziden çok memnun kaldıklarını,böyle gezilerin sık sık yapılması gerektiğini ifade ettiler ve bu geziyi düzenleyen Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet ŞENOKUR’a ve gezide görev yapan Din Görevlilerine memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç