25 Nisan 2024|Perşembe,14:19:36
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5337 0,02
EURO
34,9799 0,43
ALTIN
2.434,52 0,47
BİTCOİN
$63.654 4,14
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
01 Ekim 2015 - 14:52
01 Ekim 2015 - 14:524 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Bodur “Vicdanınızdan ve Sorumluluktan Kaçamazsınız!”

Vatan Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Bahtiyar Bodur, hem Türk Traktör Fabrikasında yaşanan işçi kıyımına tepki gösterdi, hem de “Sözleşme süreleri dolduğu gerekçesiyle işten çıkarıldılar, çıkarılan işçiler Otokar’da işe alınıyor” diyen Türk İş Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman’a yanıt verdi.

Bodur “Vicdanınızdan ve Sorumluluktan Kaçamazsınız!”
Yön Bul Akademi


Bodur konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, sendikacılara “Vicdanınızdan ve sorumluluktan kaçamazsınız” diye seslendi. 

İşte Vatan Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Bahtiyar Bodur’un o açıklaması:

“BU SORUMLULUKTAN KURTULAMAZSINIZ!”

“Sizler TÜRK-METAL Sendikasının yöneticileri,

TÜRK İŞ in bölge temsilcileri ve yöneticileri,

Telefonlara cevap vermeseniz de,  Soma şehitliğini ziyaret etseniz de, Vicdanınız sizi rahat bırakmaz. “Bende vicdan yok” demeyin. O sizi her yerde bulur.

Türk Traktör Erenler fabrikasından, 90 işçi çıkartılıyor. Bu sayının 450 kişiyi bulacağı söyleniyor. Sendika Başkanı Telefonlarına çıkmıyor. Konfederasyon bölge temsilcisi ve Türk İş in Genel Başkanı Soma Şehitlerinin Mezarlarını ziyaret ediyor.

“ATILAN İŞÇİLER KİMİN UMURUNDA?”

Bayram Arefesinde işinden atılan işçiler kimin umurunda.

Daha sonra atılacağı söylenenler kimin umurunda.

İşverenden daha işverenci sendikacılar bahaneler üretiyor. 

“Sözleşme süresi dolmuş” muş.

“Terör nedeni ile siparişler azalmış”mış.

Geçin bunları ağalar.

Konulara tek tek bakalım. Türk Traktör fabrikasında Türk Metalin toplu iş sözleşmesi var. Toplu iş sözleşmesi olan iş yerlerinde bireysel ve süresi belirli sözleşme yapılamaz. 

“TOPLU SÖZLEŞME BİR SENDİKANIN NAMUSUDUR”

Toplu İş sözleşmesi bir sendikanın NAMUSUdur. Ve hiçbir sendika yetkili olduğu yerde bireysel ve süresi belirli sözleşme yaptırmaz. 

Sendika bu işçilerden her ay aidat kesti. Bu aidatlar bireysel sözleşme için değil, Toplu iş sözleşmesinden yararlanmak içindir.

“KOÇ GRUBUYLA NASIL BİR İLİŞKİNİZ VAR?”

Türk Traktörden atılanlar Otokar fabrikasında işe alınmaya başlanmışmış. Beyler Otokar fabrikası içinde CEVA lojistik firması Türk Traktöre fason iş yapıyor. Ve orada 72 işçi üç vardiya Traktör jantlarına lastik takıyor. Otokar firması da Koç gurubunun. Ve orada da Türk Metal yetkili. Buna nasıl izin verdiniz? Koç gurubuyla aranızda nasıl bir ilişki var?

“CEVAP BEKLİYORUZ”

Terör bahanesine neden sığınıyorsunuz? Bizler Vatan Partisi olarak kriz döneminin yaklaştığını bir yıl önceden tespit ettik ve bunu ilan ettik ve ediyoruz. Ekonomik krizi gizlemeye çalışarak kime yaranmaya çalışıyorsunuz? Cevaplarınızı bekliyoruz.

Üyesi işten çıkarılan sendikanın ne yapması gerektiğini ben öğretecek değilim. Tek Gıda İŞ sendikasına sorun. Nestle’de, Sütaş’ta nasıl davranmışlar?

İşten çıkarılan işçinin feryadı aynen şöyle:

“Her fabrika illaki isçi çıkarıyor bunun önüne geçemeyiz. İnsanın zoruna giden bu kadar insanı kadroya alacağız diye işinden, gücünden istifa ettirip getirdiler. Arkadaşlarımız tazminatını yaktı, geldi başka firmalardan. Bayram arefesi işten çıkarmakta neydi? Hadi işveren bunu yaptı eyvallah; bizim hakkimizi korusun diye aidat ödediğimiz sendika neden sesini çıkartmadı, sessiz kaldı ve hiçbir şey olmamış gibi rahat rahat dolaşıyorlar. İyi bir şey olunca yüzlerce foto çekilip sosyal medyada şov yapıyorlar ama, böyle üzücü şeyler olduğunda nerede bu insanlar?”

(Haber Hülya Sürücü)

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç