20 Nisan 2024|Cumartesi,16:35:21
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.937 1,15
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
20 Kasım 2015 - 07:40
20 Kasım 2015 - 07:406 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Sakarya MÜSİAD`I Makaminda Ağırladı

Sakarya MÜSİAD`tan New York Baskonsolosluğuna ziyaret

New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Sakarya MÜSİAD`I Makaminda Ağırladı
Yön Bul Akademi


Biz MÜSİAD'i takim arkadaşı olarak görüyoruz

İş ve Kültür Gezisi için Amerika Birlesik Devletlerinde bulunan MUSIAD Sakarya Sube Baskani Ahmet Genc ve beraberindeki 10 kisilik heyet, ABD New York Baskonsolosu Ertan Yalcin'i makaminda ziyaret etti.

Amerika Birlesik Devletleri'nde (ABD) ikili iş görüşmeleri ve bir takım üst düzey ziyaretlerde bulunmak icin Washington ve New York'a 7 gunluk Is ve Kultur Gezisi gerceklestiren Mustakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MUSIAD) Sakarya Sube Baskani Ahmet Genc ve beraberindeki 10 kisilik heyet, ilk olarak ABD New York Baskonsolosu Ertan Yalcin'i ve akabinde Ticaret Atesesi Ozgur Celikel'i makaminda ziyaret etti.

MÜSİAD USA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tuncer ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Cetin Guzel'in de hazır bulundugu ziyarete, Sakarya'dan basta Sube Baskani Ahmet Genc olmak uzere, Şube Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Truva Granit Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Tuncer, Sektör Kurulu Komisyonu Başkanı ve Riziko İş Sağlığı & Güvenliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gavasoğlu, Beşkardeşler ve Nissa Ofis Mobilyları Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Durak, Tok Dekarasyon Yönetim Kurulu Başkanı Adem Tok, BLC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Balçık, Taşkın Sumela Ekmek Fırınları Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Taşkın, Otom Oto ve Tekstil Aksesuarları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Emre Koç ve Mali Müşavir İşadamı Erol Kocacık ile Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Muhabiri ve Taka Gazetesi Sakarya Bolge Temsilcisi olan MUSIAD Sakarya Şubesi'nin Basın Danışmanı Gazeteci Levent Candan katildi.

GENC: “90'li yillarda pasaportu olmayan isadamlariimiz
simdi ise yurt disina yatirim yapiyor duruma geldmistir.”

Ziyaret kapsaminda MUSIAD'in oneminden bahseden Sakarya Sube Baskani Ahmet Genc, “90'li yillarda ulkemizde pasportu olmayan, ucaga dahi bile binmemis isdamlarimiz vardi. Ancak simdi MUSIAD ile tanisan isadamlari, birakin pasaport cikarmayi, yurt disinda yatirim yapmaya basladi. MUSIAD olarak isadamlarimizi biraraya getirmek, ufkunu acma, ulasilmayanlarin ulasabilir oldugunu ve uretimiyle ice bagimli olmadiklarini ortaya cikarmak, icin bir takim ziyaretler gerceklestiriyoruz. Bunlardan biride ABD ziyaretidir. Amerika, bizlere hep buyutulmus, korkulacak bir duruma getirilmis bir ulke olarak gosterilmis; ama biz MUSIAD olarak; isadamlarimizda bunun boyle olmadigini ve uzakligin hic bir engele olayacagini gosterdik ve gostermeye de devam ediyoruz. Cunku MUSIAD adeta bir okuldur” dedi.

YALCİN: “Almanya'ye giden Turklerin yarisi
ABD'de olsaydi, Dunya siyaseti farkli olurdu”

Kendilerine yapilan bu ziyaretten dolayi memnuniyetini dile getiren ABD New York Baskonsolosu Ertan Yalcin; 'Amerika aslinda bizim icin halen kesfedilmemis topraklardir. Burasi sadece bir ulke degil, buyuk bir kitadir. MUSIAD gibi isadamlari derneklerinin Turkiye'den buraya yaptiklari ziyaretlerin Turkiye icin faydali olacagina inaniyorum. Sizin gibi misafirleri burada gormekten dolayi onur duyuyorum. Turkiyemizin Cumhuriyetin 100. uilinda buyuk hedefleri var. Bu hedefi Insaallah hep birlkte gerceklestirecegiz. Biz MUSIAD’ USA’nin Washington’dan sonra New York’da da ofis acmasini onmeli bir vizyon olarak goruyoruz. ABD'de her yerde ticari ateseler olmasini saglamali' isadamlarimizin uzaklik engelini asarak, ABD'ye gelmesini saglamaliyiz. MUSIAD gibi onemli kuruluslarin burada merkezler kurmasi; aslinda baskonsolosluk olarak bizim isleride hafifletmektedir. Almanya'ye giden Turklerin yarisi ABD'de olsaydi, Dunya siyaseti farkli olurdu. ABD'de kucuk olcek diye bir sey yoktur. Isaadamlarimizi MUSIAD araciligiyla burada olmasi gerektigini dusunuyoruz. Baskonsolosluk olarak her zaman MUSIAD'in ve tum is adamlarimizin yaninda oldugumuzu belirtmek istiyorum. Cunku biz MUSIAD'i' bizim takim arkadasimiz olarak goruyoruz” diye konustu.

TUNCER: “Biz burada Turkiye ile ABD
arasinda bir kopru vazifesi sagliyoruz.”

Turkiye'den uzun yillar once gelerek, Amerika'ya yerlesen ve yatirim yapan isadamlari ile birlikte MUSIAD’in yeni kitadaki teskilatlanmasini kurduklarini ifade eden MÜSİAD USA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tuncer ise “Biz burada isadamlarimizi birbirleriyle tanistirarak, ticari amacli birlikteligi sagliyoruz. Turkiye'den buraya gelen isadamlarini, buradaki isadamlari ile irtibata geciriyoruz. Aslinda Turkiye ile ABD arasinda bir kopru vazifesi sagliyoruz. MUSIAD sayesinde ABD'de Turk isadamlarimizin burada guclu olmalarini saglamak, isadamlarimiza destek vermek amaciyla calismalar surduruyoruz. İsadamlarimizn burada ticaret faaliyetlerini artirmasi icin egitim seminerlerine de baslamis bulunmaktayiz. Aslinda biz burada tabandan yukari dogru bir calismayi onemsiyoruz. Bu vesile ile uyelerimize yonelik kurum ici egitim seminerlerini baslattik. Gerek Turkiye'deki gerekse ABD'deki gunluk siyasi dalgalanmalardan minimum etkilenen bir ticari zemini saglamaya calisiyoruz” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç