19 Nisan 2024|Cuma,18:38:07
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5864 0,34
EURO
34,8408 0,31
ALTIN
2.510,15 1,03
BİTCOİN
$64.573 1,63
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
21 Kasım 2015 - 08:42
21 Kasım 2015 - 08:423 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Acil Una İhtiyaç Var Kampanyası

Sakarya İHH Tarafından başlatılan ve tüm Türkiye de hızla yayılan “Acil Una İhtiyaç Var” kampanyasına destek hızla büyüyor

Acil Una İhtiyaç Var Kampanyası
Yön Bul Akademi


Sakarya İHH başkanı Sebahattin AYDIN yaptığı konuşmada “savaş süresince 7,5 milyon Suriyelinin mülteci konumuna düştüğünü, 7 milyon Suriyelinin ise ülke içerisinde yer değiştirmek zorunda kaldığını belirterek, Bu gün Suriye de 12 milyon insan ihtiyaç sahibi insan konumundadır. İHH Reyhanlı, Kilis ve Suriye içerisinde bulunan fırınlarda ürettiği ekmeği 345 bin kişiye ulaştırıyor. Şu an Suriye de ciddi bir un krizi bulunmakta bu duruma kayıtsız kalmayan Sakarya 4 hafta içerisinde 4. Tır unu (100 ton) yola çıkardı. Hedefimiz bu sayıyı ikiye katlamaktır” dedi.

AYDIN “zalim Esed ve onun hamisi olan İran ve şimdi Rusya mazlum Suriye halkına vuruyor, her gün onlarca çocuk, yaşlı, kadın ve masum sivil ölüyor. Fransa da ki elim saldırıda ölenler için ayağa kalkan insanlık vicdanı bu insanlar ölürken neredeler. Şimdi Türkmen Dağında kardeşlerimiz Rus-İran ve Esed çetelerince öldürülüyor, Kobani de ayağa kalkan insanlık nerede. Herkes sussa, biz susmayacağız, mazlum Suriye halkının yanında;Mekkelilere evini açan Ensar olacağız, Yemene koşan Zenci Musa olacağız, Gazze’ye koşan Mavi Marmara olacağız, onlar yıkacak biz inşa edeceğiz. Şüphesiz kazanan inşa edenler olacak. Tarih bu zulmü yapanları da, zulme sessiz kalanları da unutmayacak” dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Musa EKEN “4 yıldır devam eden bu insanlık dramının insanlık için bir utanç vesilesi olduğunu, Rektörlük olarak bu duruma kayıtsız kalamayacaklarını belirterek, daha önce de yapmış olduğumuz gibi yine kampanyaya destek oluyoruz. Bugün burada üniversitemiz tarafından temin edilen 1 Tır (25 Ton) Unu Suriye Sakarya İHH aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine göndermenin huzurunu yaşıyoruz. Tüm üniversitelerimiz, Rektörlerimiz bu duruma kayıtsız kalmamalı ve bu kampanya destek olmalılar. Temennimiz bölgeyi ateş çemberine çeviren bu savaşın bir an önce son bulmasıdır” dedi.
Konuşmalar ardından yapılan dua sonrasında Sakarya Üniversitesi kampüsünden hazırlanan 1 tır un yola çıktı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç