Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,17:53:19
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3868 0,21
EURO
35,0513 0,04
ALTIN
2.325,75 0,23
BİTCOİN
$70.352 1,43
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Kasım 2015 - 11:51
21 Kasım 2015 - 11:514 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Güçlü Toplumun Yolu SGM’den Geçiyor

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, ailelerin Sosyal Gelişim Merkezi’ne bakışları ve sunulan eğitimler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karapınar, “Aile ve çocuk ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta iletişim dilini kullanabilmek. Aileyi ve dolayısıyla toplumu güçlendirmenin en temel yolu Sosyal Gelişim Merkezi’nden geçiyor” dedi.

Güçlü Toplumun Yolu SGM’den Geçiyor
Toprak Turizm


Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak gerçekleştirdiğiniz çalışmalar neler?

Müdürlük olarak temel amacımız toplum değerlerine saygılı, ilişkilerinde sağlıklı, kendine yetebilen bireylerin topluma kazandırılmasında aileyi desteklemektir. Aile kurumunun bilinçlenmesi ve güçlenmesi adına hizmetler sunmak, çocukların kent bilinciyle ve aidiyet duygusuyla yetişerek ileride aktif vatandaş olmaları yolunda katkı sağlamak olarak özetleyebiliriz. 4 birimde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Aile Danışma Birimi, Çocuk Kulüpleri, Yaşlı Hizmetler Birimi ve Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkımız ile çalışmalarımız devam ediyor. Aile danışma birimimizde seminer programları ve sertifikalı eğitimler gerçekleştiriyoruz. Çocuk Kulüpleri’nde de öğrencilerimize 14 branşta eğitimler sunuyoruz. İnşallah devam eden süreçte Sosyal Gelişim Merkezi olarak birlik ve beraberlik içerisinde güzel işler yapmaya devam ederiz.

Çocuk Kulüplerinde birbirinden farklı branşlarda eğitimler veriliyor. Çocuklarla kurulan diyaloglar nasıl?

Çocuk kulüplerinde birbirinden farklı 14 branşta 4 atölye ve 4 kulüpte eğitimler veriliyor. Bu branşların seçiminden ders işleyişine kadar temel amacımız çocuğun o dersini, öğretmenini yani kurumumuzu sevmesidir. Asıl hedefimiz çocuğun mutluluğu. Çocuklarla olan diyaloglarda da sevgi dilini kullanmaya özen gösteriyoruz.

Aile Danışma Birimleri ile ailelere de konferanslar veriliyor. Bununla ilgili değerlendirmeleriniz nasıl?

Aile Danışma Birimimizde psikolojik destek ve sertifikalı kursların dışında zaman zaman psikologlarımız tarafından konferanslar vermekteyiz. Bu bazen çocuk eğitimi, bazen bir hastalığın farkındalığının arttırılması, bazen de koruyucu ruh sağlığını desteklemek amacıyla yapılmaktadır. Bunun yanı sıra bu yıl Çocuk İlim Akademisi bünyesine “Anne - Baba Atölyesini” katarak aileleri de eğitimin bir parçası haline getirmiş olduk. Çocukları derslere devam eden ailelerde bir başka salonda çocuk eğitimi, iletişim davranış bozuklukları vs konularda bilgiler alacaklar. Bunun yanı sıra zaman zaman toplumun değer verdiği, alanında uzman konuklar getirilerek ailelere yönelik konferanslar devam etmektedir.

Çocuklar ve ailelerine sunulan eğitimler ile bir boşluğun dolduğunu söyleyebilir miyiz?

Çocuklara ve ailelere verilen eğitimler ile bir boşluğun dolduğunu söyleyebiliriz. Bu hizmetler kuşkusuz birçok kurumda yapılmakta fakat toplumun her kesiminin dâhil olabildiği, her okuldan öğrencilerin gelebildiği, hem danışmanlık hizmetini hem seminer ve kurslarını alabildiği zaman zaman farklı programlara sergilere panelleri dâhil olabildiği ve bunların bütününün ücretsiz olduğu düşünüldüğünde boşluğu doldurduğunu söyleyebiliriz.

Aile çocuk ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Sosyal Gelişim Merkezi’nde bu konuda çalışmalar var mı?

Aile ve çocuk ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta iletişim dilini kullanabilmek bana göre... Bu konuyu yıllardır devam eden aile içi iletişim seminer programlarında sürekli işlemeye çalışıyoruz. Danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, verilen konferanslar getirilen konuklarda temel öngörümüz ailelerin çocuk eğitimi konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamak. Aileyi ve dolayısıyla toplumu güçlendirmenin en temel yolu bu tarz yaklaşımlardan geçmektedir.

Çocuklarını buraya getiren ailelerin tepkileri ne yönde?

Çocuklarını buraya getiren ailelerin tepkileri genellikle olumlu ve övgü dolu işleyişi dair katkı sunmak adına zaman zaman yapıcı eleştirilerde almaktayız. Genellikle ailelerimiz burada çocukların kendi yeteneklerini keşfetme, kişisel gelişimlerine olumlu katkılarını görüyorlar. Bu da önemli ölçüde ailelerimizi memnun ediyor.

Son olarak aile ve çocuklar SGM’ye neden tercih etmeliler?

Gelişime açık tüm Sakaryalı hemşerilerimizi Sosyal Gelişim Merkezimize davet ediyoruz. Ailelerini ve çocuklarını geliştirmek ve bilinçlendirmek isteyen her ailenin yolu bizden geçmeli diyorum.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç