19 Nisan 2024|Cuma,07:46:17
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5899 0,35
EURO
34,8243 0,27
ALTIN
2.507,99 0,95
BİTCOİN
$62.560 1,04
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
17 Aralık 2015 - 12:03
17 Aralık 2015 - 12:033 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Her Zaman Su’dan Tarafız

‘Su Yönetimi; Yerel ve Küresel Riskler, Sakarya Örneği’ konulu konferansta konuşan Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü’nün korunması için çok ciddi yatırımlar yaptık. Sapanca Bu konuda ciddi bir yol izliyoruz. Bütün su kaynaklarımızın korunması ile ilgili politikalar geliştirmeye devam edeceğiz. Doğal kaynaklarımızı bir su havuzu gibi görmemek gerekiyor. SASKİ olarak her zaman sudan taraf olduk” dedi.

Her Zaman Su’dan Tarafız
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından düzenlenen ‘Su Yönetimi; Yerel ve Küresel Riskler, Sakarya Örneği’ konulu konferansa katıldı. Rüstem Keleş düzenlenen toplantıda SAÜ öğrencilerine su kaynaklarının korunması, oluşturulması, geliştirilmesi, içmesuyunun güvenli bir şekilde transferi ve su kalitesi konularında bilgiler verdi.

Kaynaklar Korunuyor
İçmesuyu kaynaklarının korunması için ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü’nün korunması için çok ciddi yatırımlar yaptık. Sapanca Gölü’nün korunmasında çok ciddi bir yol izliyoruz. Bütün su kaynaklarımızın korunması ile ilgili politikalar geliştirmeye devam edeceğiz. Doğal kaynaklarımızı bir su havuzu gibi görmemek gerekiyor. Sapanca Gölü’nün içmesuyu kaynaklarının başka amaçla kullanılmasına karşıyız. SASKİ olarak her zaman sudan taraf olduk. Olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sapanca’nın Alternatifleri Artacak
Rüstem Keleş, “Mevcut içmesuyu kapasitemiz Sapanca Gölü’ne dayalıdır. Sapanca Gölü’ne alternatif olacak çalışmalarımız var. Yapımına başladığımız yaklaşık 100 milyonluk Akçay Barajı inşa ediyoruz. Ve Kuzey Bölgemizde, Maden Deresi üzerinde Çamdağı Barajı inşa edeceğiz. Özellikle yaz aylarında nüfus yoğunluğunun fazla olduğu dönemlerde vatandaşlarımız su sıkıntısı yaşamayacak. Çamdağı Barajı Projesi’nde planlama çalışmalarını tamamladık. Çamdağı Barajı, Kuzey Bölgesi’nin uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak. Sakarya’nın su güvenliğini uzun yıllar sağlayacak çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de Bir İlk
Rüstem Keleş konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “Sakarya’da yaklaşık bir milyon insan yaşamaktadır. Biz su yönetimi konusunda hedefimiz büyük tuttuk. Sakarya Nehri üzerinde ADASU Hidroelektrik Santrali inşa ettik. Su ve Kanalizasyon İdaresi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Santralimizde şuana kadar 66 milyon kilovat elektrik üretimi gerçekleşti. Bu üretimin toplam değeri 11 milyon. Santralimizi inşa ederken Sakarya Nehri’ne hiçbir zarar verecek bir çalışma yapmadık. Her türlü parametreyi dikkate aldık.”

Su Yönetimi Konusunda Hassas Davranıyoruz
“Sakarya deprem bölgesi içerisinde yer alan bir ilimizdir. SASKİ olarak olası yaşanabilecek doğal afetlere karşı Kablosuz İletişim Altyapısı oluşturuyoruz. Mevcut genişleyen kurumsal iletişim altyapısı için gerekli saha iletişim kuleleri inşa edeceğiz. Proje kapsamında 2016 yılın sonuna kadar ana omurga, 2013 yılı sonuna kadar tüm sahayı kapsayacak şekilde tamamlanmasını planlamaktayız. SASKİ olarak su yönetimi konusunda çok hassas çalışıyoruz. Gençlerimize ve gelecek kuşaklara sağlam altyapı ve temiz, sağlıklı içmesuyu bırakacağız.”

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç