20 Nisan 2024|Cumartesi,02:40:15
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.541 0,10
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
21 Ocak 2016 - 16:54
21 Ocak 2016 - 16:542 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya’da ilk olarak Akyazı Devlet Hastanesinde 10 ( on ) yataklı Palyatif Bakım Merkezi açıldı

Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi DR. Doktor Yavuz Tepeçınar ‘’sürekli kronik hastalığı olanlar, son dönem kanser hastaları… vb. hastalıklar nedeniyle evde bakımı hasta ve hasta yakını açısından sosyal, psikolojik sorunlar meydana getirdiği aşikâr olan durumlarda Palyatif Bakım Merkezi devreye giriyor

Sakarya’da ilk olarak Akyazı Devlet Hastanesinde 10 ( on ) yataklı Palyatif Bakım Merkezi açıldı
Yön Bul Akademi


Sakarya’da ilk olan birimimiz Sakarya ve Akyazı’mıza hayırlı olsun’’ dedi.

Üç hastanın servise yatışının yapılarak tedavi ve bakımına başlandığını kaydeden DR. Tepeçınar: “Palyatif Bakım Merkezlerinin açılması ve çoğalmasıyla birlikte, hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, evinize götürün anlayışı son bulacak. Yani bu şu demek, hastalarımız için yapabileceğimiz bir şey, hep vardır.” Palyatif Bakım Merkezinin 10 yatak kapasitesiyle, 5 hemşire, 2 yardımcı personel ve 1 Genel Cerrahi uzmanının sorumluluğunda faaliyet gösterecek. Bu hizmetin halkta büyük bir memnuniyet oluşturduğunu da sözlerine ekledi.Palyatif bakım nedir?

Bu kelimeler ne anlama geliyor?
“Kanser Palyatif bakımı, hastalar ve aileleri için acı ve sıkıntı verici olup onların hayat kalitesini etkileyen çeşitli hususlara yönelik iyileştirmelerin (terapilerin) kanser bakımına entegre edilmesidir.”

“Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yolları ile arttıran bir yaklaşımdır.”

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç