Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,02:05:53
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3769 0,18
EURO
35,1250 0,17
ALTIN
2.325,29 0,21
BİTCOİN
$70.806 2,03
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Şubat 2016 - 14:20
21 Şubat 2016 - 14:203 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Altın Ayıi ’mültecilere’ gitti

Bu yıl 66'ncısı düzenlenen Uluslararası Berlin Filim Festivali Berlinale'nin en büyük ödülü olan Altın Ayı, İtalyan yönetmen Gianfranco Rosi’nin mültecilerin dramını beyaz perdeye yansıtan "Fuocoammare" (Denizdeki Ateş) isimli filmine verildi.

Altın Ayıi ’mültecilere’ gitti
Yön Bul Akademi


66. Berlin Uluslararası Film Festivali gösterişli bir galayla son buldu. 18 filmin 'Altın ayı' için yarıştığı festivalde ödül Fuocoammare'ye verildi. Mültecilerin dramını beyaz perdeye yansıtan film Oscarlı oyuncu Meryl Streep'in Jüri Başkanı olduğu kurul tarafından Altın Ayı ödülüne layık görüldü.

Fuocoammare (Denizdeki Ateş) isimli film 66. Uluslararası Berlin Film Festivalinde Altın ayı ödülü alırken, film mültecilerin yaşadığı dramı yeniden gündeme getirdi. Yıllardır deniz yoluyla İtalya’ya gelen Afrikalı sığınmacıların yaşadıklarını beyaz perdeye taşıyan Gianfranco Rosi, bir yanda gündelik hayatını neredeyse hiç değiştirmeden devam ettiren ada sakinlerini, diğer yanda ise ada açıklarında hayatta kalma savaşı veren çoğu Afrika kökenli sığınmacıları ekrana yansıttı. 

Yönetmen Rosi, "Mültecilerin yaşadığı bu acılarda hepimizin sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Bu belki de Yahudi soykırımından sonra çağımızın en büyük trajedisi" açıklamasında bulundu.

Cannes ve Venedik ile birlikte dünyanın en prestijli üç sinema festivalinden biri olan Berlinale'de, 77 ülkeden 434 film sinemaseverlerle buluştu. Festivalin açılış galasına George Clooney, Meryl Streep ve Tilda Swinton gibi beyaz perdenin ünlü isimleri de katıldı. Festivalin iddialı eserlerinden Fransız ve Bosna Hersek yapımı Danis Tanovic’in "Mort a Sarajevo" filmi Gümüş ayı olarak da adlandırılan Jüri Büyük ödülünü aldı. Filipin ve Singapur yapımı Lav Diaz’ın "Hele Sa Hiwagang Hapis" isimli filmi de yine gümüş ayı olarak adlandırılan Alfred Bauer ödülüne layık görüldü.

Bu yıl Altın Ayı'ya Türk filmi davet edilmedi. Festivalin forum bölümlerinde ise Türk Sineması dört film ile temsil edildi.

Türkiye’den Ümit Köreken’in yönettiği Mavi Bisiklet, Mete Gümürhan’ın Genç Pehlivanlar ve Barış Kaya ile Soner Caner’in Rauf filmi ile Ahu Öztürk’ün Toz Bezi de izleyicilerden tam not aldı.

Uluslararası Berlin Film Festivalinde bu yıl önemli bir ilk yaşandı. Suudi Arabistan’dan ilk kez Berlin Film Festivaline romantik bir komedi katıldı. İlk kez görücüye çıkan 'Barakah meets Barakah' adlı filim, festivalin önemli etkinliklerinden birisi oldu. Festival boyunca gösterime giren filimleri 300 bin Berlinli izledi. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç