Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,11:33:26
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3701 0,16
EURO
34,9547 0,31
ALTIN
2.325,64 0,23
BİTCOİN
$69.863 0,93
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
27 Şubat 2016 - 09:44
27 Şubat 2016 - 09:443 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Vural: 'Meclis’te böyle bir yapının yeri olamaz'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Dün kucaklaştıkları dostlarının bugün bir teröristin cenazesini ziyaret ettiğinin ortaya çıktığı için dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor olmalarından mutluluk duyarız. Silahlı teröristlerle mücadele ederken, politik terörist yapılarla hukukun kudretini göstererek de mücadele etmek gerekir. Yüce Meclis'te böyle bir yapının yeri olamaz" dedi.

Vural: 'Meclis’te böyle bir yapının yeri olamaz'
Yön Bul Akademi


TBMM Genel Kurulu'nda 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hocalı Katliamı'na değinerek, Hocalı bir acı ise Türkmen Dağı'nda da aynı acıyı yaşadıklarını söyledi. Vural, bütçe görüşmelerinin hedefinin insan olduğunu belirterek, "Bütçe görüşmeleri sadece iktisadi tartışma zeminleri değildir. Hedef insandır, toplumdur, amaç güzellik, güvenlik, mutluluk, iş, aş, kaygısız bir hayattır. Bunlara hizmet etmeyen ya da hizmet etmekten uzak kalan bütçelerin halkın yararına olduğunu söylemek mümkün değildir" dedi.

Dış politikada iflasların yaşanacağını söyleyen Vural, "Teröristlerle müzakere etmenin mukadder neticesi olan bugünlerin yıkımların tırmandığı, yangın yerine dönmüş bir Türkiye gerçeği. Eline geçirdiği kanlı pazarlık fırsatını müzakerelerde kullanmak için yeniden saldırıya geçen PKK'nın neden olduğu şehit ve yaralı haberleri" şeklinde konuştu.

Vural, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan'a sorumuz şudur, PKK ile mücadelede topraklarımızı sizde Cumhurbaşkanı gibi yeniden kazanılması gereken kaybedilmiş topraklar olarak mı görüyorsunuz? Bugün bir beka ve vatanlaşma sorunu ile karşı karşıya isek, bu ülkenin geleceğine dönük bu derece tehditlere maruz bırakanlar bu kişiler değil midir? Bu zorlu sürecin mutlaka dış aktörleri vardır. Bunlar milletimiz ve devletimiz üzerinde emeller beslemektedir. Bu nedenle Ortadoğu'yu iç savaşa ve yıkıma götüren ve ülkemizdeki terörü azdıran sebepleri idare zeminlerini başka ülkelerde elbette arayalım. Asıl sormamız gereken sorular şunlar olmalıdır. Bu tarihi emeller hangi boşluktan yararlanarak neden şimdi karşımıza çıkmıştır? Bu odaklar kendilerini harekete geçiren fırsatları nereden ele geçirmiştir? Türk milletinin varlığına yönelik saklı duran eylemleri dürten ve uyandıran hangi zihniyetin temsilcileridir?"

Vural, PK'nın büyük bir senaryo içinde bir taşeron olduğunu ifade ederek, "Dün kucaklaştıkları dostlarını bugün bir teröristin cenazesini ziyaret ettiğinin ortaya çıktığı için dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor olmalarından mutluluk duyarız. Silahlı teröristlerle mücadele ederken, politik terörist yapılarla hukukun kudretini göstererek de mücadele etmek gerekir. Yüce Meclis'te böyle bir yapının yeri olamaz. Cumhurbaşkanı'nın bu çıkışı bilinen ikircikli tavrının örneği değildir" dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç