Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,16:35:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3775 0,19
EURO
35,0410 0,07
ALTIN
2.326,07 0,24
BİTCOİN
$70.271 0,66
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
04 Nisan 2016 - 06:47
04 Nisan 2016 - 06:473 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Messi ve Platini Dünyayı Sarsan Listede

Dünyanın gizliliğe en önem veren hukuk firmalarından biri olana Panamalı Moses Fonseka'ya ait olduğu öne sürülen 11 milyon gizli belge sızdırıldı. Bu bilgilerin arasında Messi'nin de içinde bulunduğu sporcuların Panama'da şirketleri oldukları ortaya çıktı.

Messi ve Platini Dünyayı Sarsan Listede
Yön Bul Akademi


Panama merkezli off-shore danışmanlık firması Mossack Fonseca’nın veri tabanından sızdırılan milyonlarca belge başta Rusya lideri Vladimir Putin olmak üzere pek çok siyasetçinin gölge ekonomi içindeki rollerine ışık tutuyor. Off-shore hesaplarda servetlerini saklayan siyasi liderleri ifşa eden belgelere Panama Papers (Panama Belgeleri) adı verildi.

Alman Süddeutsche Zeitung (SZ), 2.6 terabayt büyüklüğündeki 11.5 milyon belgenin kendilerine hiçbir karşılık beklenmeden bir yıl önce verildiğini açıkladı.

Bu haliyle Panama Papers, 2010’deki ABD diplomatik yazışmalarının yayınlandığı Wikileaks’ten ve 2013’te Edward Snowden’in ABD istihbarat belgelerini ifşa etmesinden daha büyük.

Belgelerin sızdırıldığı Mossack Fonseca, off-shore danışmanlık hizmeti veriyor ve bu alanda dünyada dördüncü büyük şirket.

Sızdırılan belgelerde, 12 devlet lideri 143 politikacının adı geçiyor. SZ, belgelerin politikacılarla birlikte, uyuşturucu kaçaçkıları, sanatçılar, FIFA yetkilileri ve sporcuların da bu bilinmeyen dünyadaki ilişkilerine bakış fırsatı sunduğunu söyledi.

210 bin kadar şirket veya müşterinin yer aldığı belgelerde, Türkiye’den de 101 şirketin ve 10 müşterinin yer aldığı belirtiliyor. Ancak bu isimler henüz ifşa edilmiş değil.

SPOR DÜNYASI

Panama'da sızan belgeler arasında Mossack Fonseca Hukuk Bürosu'nun müşterileri arasında Brezilya, Uruguay, İngiltere, Sırbistan, Hollanda, İsveç ve Türkiye'den pek çok futbolcunun müşterisi olduğu iddia edildi.

Vergi kaçırdıkları mahkemece ispat edilen ve para cezası alan Lionel Messi ile babası Jorge Messi'nin de Panamalar'da Mega Star Enterprises ismiyle bir offshore şirketini 2013'te kurdukları ve o dönemden bu yana aktif olarak şirketi kullandıkları belirtildi.

FIFA tarafından futbol aktivitelerinden men edilen eski UEFA Başkanı Michel Platini'nin de Panama'da 2007 yılında bir offshore şirketi kurduğu ve o günden bu yana sık sık hesabının mali hareketleri olduğu belirtildi.

Michel Platini, FIFA'dan 2011 yılında aldığı 2 milyon dolarlık kuşku çeken ücret nedeniyle ceza almıştı.

Ayrıca, Premier Lig'de Leicester forması giyen Leonardo Ulloa ile birlikte eski Manchester United ve Real Madrid oyuncusu Gabiel Ivan Heinze'nin de Panamalar'da offshore şirketi olduğu yazıldı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç