16 Nisan 2024|Salı,20:00:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.04.2024
DOLAR
32,5056 0,29
EURO
34,5744 0,23
ALTIN
2.500,73 0,71
BİTCOİN
$62.390 2,80
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
04 Nisan 2016 - 12:50
04 Nisan 2016 - 12:502 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Putin’e yakın isimler kara para aklamış

Panama’da faaliyet gösteren Mossack Fonseca hukuk şirketine ait sızdırılan 11 milyonu aşkın belgeler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlerin ve 12 dünya liderinin de aralarında bulunduğu kişilerin kara para aklama, vergi kaçırma ve yaptırımları aşma işine karıştıklarını ortaya koydu.

Putin’e yakın isimler kara para aklamış
Yön Bul Akademi


Araştırmayı yürüten Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) Direktörü Gerard Ryle, Mossack Fonseca şirketin son 40 yıl boyunca yürüttüğü günlük işlemleri kapsayan belgelerin birçok farklı ülkeden gazetecinin bir yılı aşkın süredir üzerinde çalışarak topladığını ifade etti. Gizli belgelerde aralarında bazı ülke liderlerinin yakın çevresiyle de ilişkili hesapların detayları ortaya çıkarıldı. Panama'da faaliyet gösteren Mossack Fonseca hukuk şirketine ait dokümanlar, şirketin müşterilerinin vergi kaçırmasına, yaptırımları bertaraf etmesine ve kara para aklamasına yardımcı olduğunu gösteriyor.

Belgelerde eski veya aktif görevde olan toplam 12 ülke liderinin adı geçiyor. Belgelerde Rusya devlet bankası Bank Rossiya’nın ilk para transferini Vladimir Putin’in yakın çevresindeki isimlere ait offshore şirketlere yaptığı ortaya konuldu. Bu isimlerden birisi olan Sergey Roldugin, Putin'in çocukluk yıllarından bu yana yakın arkadaşı ve aynı zamanda da Putin'in kızı Maria'nın vaftiz babası. Roldugin'in şaibeli mali işlemlerle milyonlarca dolar kar elde ettiği yer alıyor.

Sızdırılan belgelerde, Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi ve Mısır'ın eski lideri Hüsnü Mübarek'in aileleriyle yakın çevrelerine ait gizli hesapların bilgileri bulunuyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yakın kişilerin de belgelerde ismi geçiyor. Belgelerde adı geçen bir diğer ülke lideri ise İzlanda Başbakanı Sigmundur Gunnlaugsson.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç