Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,00:26:12
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3752 0,18
EURO
35,0151 0,14
ALTIN
2.321,99 0,07
BİTCOİN
$70.855 2,39
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
05 Nisan 2016 - 15:21
05 Nisan 2016 - 15:212 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

’Akademisyenler tutuksuz yargılansın’ söylemine sert çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanun önünde herkesin eşit olduğunu, gazeteci, akademisyen yada avukata farklı bir muamele yapılmasının doğru olmadığını söyledi.

’Akademisyenler tutuksuz yargılansın’ söylemine sert çıktı
Yön Bul Akademi


Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde avukatları kabul eden Erdoğan, “Avukatlık bürosu adı altında terör örgütünün birimi olarak çalışan sözde avukatların bulunduğunu biliyoruz, bunda hiç şüphemiz yok. Aynı durum gazeteci kimliği, buranın altını özellikle çiziyorum, akademisyen kimliği, doktor, öğretmen kimliği taşıyanlar için de geçerli. Bakıyorsunuz son zamanlarda, ’akademisyen olduğuna göre tutuksuz yargılansın’ deniyor. Ne demek, suçluysa, eğer yargı buna hükmettiyse o da tutuklu yargılanacak” dedi.

DOKUNULMAZLIK KONUSU

Milletvekili dokunulmazlıkları konusunda da parlamentoya çağrı yapan Erdoğan, “Son dönemlerde gündemde olduğu halde ağırdan alınan dokunulmazlık meselesinin bir an önce halli gerekir ve buradaki yanlış tanımlamaları kulak vermemek gerekir. Hala ’acaba öyle mi olur, böyle mi olur.’ Bunun öylesi böylesi yok, nasıl olacağı ortada, belli. Bir an önce mesafe kat edip, kim geliyorsa onlarla beraber yola devam edip yasal düzenlemeyi parlamentodan süratle çıkarmak lazım. Bunu geciktirmenin de anlamı yok, ipe un sermenin de anlamı yok. Hala birileri ipe un seriyor” diye konuştu.

MEYDAN OKUDU

Türkiye’yi hedef alan herkese meydan okuduğunu ifade eden Erdoğan, "Her kim ki bu vatana göz dikerse önce bin yıldır ödediğimiz bedellere baksın, adımını ona göre atsın, zira o adım son adımı olabilir. Bu sözüm, farklı isim ve söylemlerle ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini hedef alan herkesedir. Eğer buna ’meydan okuma’ deniyorsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kem gözle bakan, kötü niyet besleyen herkese milletim adına, cumhurbaşkanı sıfatıyla ben de meydan okuyorum" dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç