Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,15:28:15
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3654 0,15
EURO
35,0024 0,18
ALTIN
2.324,93 0,19
BİTCOİN
$70.134 0,61
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
07 Nisan 2016 - 11:12
07 Nisan 2016 - 11:124 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Barodan Muhteşem Konser

Sakarya Barosu 5 Nisan Avukatlar haftası etkinliklerine devam ediyor.

Barodan Muhteşem Konser
MARMARA GÖZ


Sakarya Barosu Türk Halk Müziği Topluluğu Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde vermiş olduğu konserle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

YOĞUN KATILIM
Sakarya Barosu Avukatlarının yoğun katılım gösterdiği konsere MHP Milletvekili Zihni AÇBA, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ERCAN, Sakarya Adalet Komisyonu ve 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şükrü Onat TEKİNALP, Sakarya 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sertaç KESLER, Sakarya 3.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakan İSKENDEROĞLU, Sakarya 1.İdare Mahkemesi Başkanı Cihan ÖNAL, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf ULUSOY, Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü GÜRPINAR, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Fatma Bayhan ŞENGÜL, Sakarya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erol DEMİR ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Muzaffer ÇOŞKUN ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir yönetiminde Trakya’dan Doğu Anadolu’ya ülkemizin her bölgesine ait türküleri seslendiren Sakarya Barosu Türk Halk Müziği Topluluğuna, folklor ekipleri de sundukları halk oyunları gösterisiyle eşlik ettiler.
Başından sonuna kadar ilgi ile takip edilen konserde Baro Başkanı Av. Zafer Kazan ve Başkan Yrd. Av. Yeliz Aydın İpek de solo olarak birer türkü seslendirdi.
Gecenin sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Başkan Kazan, kimi zaman sevinci, kimi zaman üzüntüyü, kimi zaman isyanı anlatan türkülerimizin anadolunun sesi, ortak değerlerimiz olduğunu belirtti.

ORTAK DEĞERLERİMİZ
“Bu türküler ki cephede şehit olan nice kahramanımızın ölmeden önce dudağındaydılar. Aynı zamanda haksızlığa uğrayan Anadolu insanının farklı bir direnme yöntemidir türküler. Kah evladını kaybetmiş bir ananın ağıdı, kah bir aşığın sevdiğine seslenişidir... Bize bizi anlatan, birlik beraberlik ruhunu ayakta tutan, o ruhu nesilden nesile aktaran türkülerimizdir…”diyerek konuşmasına şöyle devam etti.
“Böylesi özel bir gecede bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize, seslendirdiği bu güzel türkülerle, ne kadar farklı kültürlerden gelmiş olursak olalım, ortak değerler etrafında birleşebileceğimizi bizlere tekrar hatırlatan Baromuz Türk Halk Müziği Topluluğuna, bu topluluğun oluşmasında büyük emeği olan Kültür Sanat Kurulu Başkanımız Av. Ülkü Çakır’a, Baro Başkan Yardımcım Av. Yeliz Aydın İpek’e, değerli hocamız Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir’e ve konserimize verdiği desteğinden ötürü Rektör Muzaffer ELMAS’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Teşekkür konuşmasının ardından Sakarya Barosu Kültür Sanat Kurulu Başkanı Av. Ülkü Çakır çiçeğini Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ERCAN’dan aldı. Koro Şefi Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir’e ise Sakarya Adalet Komisyonu Başkanı Şükrü Onat TEKİNALP tarafından çiçek takdim edildi.
Çiçek takdimi sonrası söz alan Sakarya Adalet Komisyonu Başkanı Şükrü Onat TEKİNALP Sakarya Barosu Kültür Sanat Kurulu ve Koro Üyelerine teşekkür ederek şöyle konuştu;

ÇANAKKALE RUHU
“Bu gece burada adeta bir Çanakkale ruhu vardı. Türkiye’nin her bölgesinden her kültüründen farklı renkler gördük farklı Türküler dinledik. Bu birlik ve beraberliği tekrar hissettik. Çok duygulandım. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.” derken salonda bulunan katılımcılar alkışları ile bu birlik mesajına büyük destek verdi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç