16 Nisan 2024|Salı,11:35:45
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.04.2024
DOLAR
32,4505 0,12
EURO
34,4835 0,03
ALTIN
2.471,54 0,47
BİTCOİN
$63.365 4,37
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
07 Nisan 2016 - 16:34
07 Nisan 2016 - 16:343 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Yaşlılığın ilk belirtisi gözler de başlıyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mert Demirel, yaşlılığın ilk belirtisinin gözlerde başladığını belirtti.

Yaşlılığın ilk belirtisi gözler de başlıyor
Yön Bul Akademi


Bakış estetiği hakkında bilgiler veren Op. Dr. Mert Demirel, “Aynayı elinize alıp gözlerinizi inceleyin, ancak sadece göz çevrenizi değil bakışlarınızı da analiz edin. Bakışlarınız sizi doğru şekilde tamamlıyor mu? Daha kadınsı ya da erkeksi, daha çekici ya da masum, daha sert ya da yumuşak bir bakış ifadesi sizi daha mı iyi yansıtırdı? Göz şeklinizden memnun musunuz? Çekik ya da badem göz şekli yüz tipinize daha mı iyi giderdi? Peki ya kapaklar yeterince gergin mi? Gözaltlarınızın renginde koyuluk ya da görüntüsünde torbalanma var mı? İşte bakış estetiği tüm bu sorulara vereceğiniz cevaplara göre şekillenerek kişiye özel olarak belirlenen bir uygulamadır. Biz bu uygulamadaki adımları seçerken, önce hastamızı tanımak ve taleplerini net şekilde dinlemek isteriz. Daha sonrada onun hayat tarzına, kişiliğine ve görüntüsüne uygun olan bakışlar için yapılacak işlemleri belirleriz” diye konuştu.

Yaşlılığın ilk belirtisinin gözlerde olduğunu söyleyen Op. Dr. Mert Demirel, şöyle konuştu:

“Ne yazık ki yaşlanmanın en hızlı görüldüğü bölge göz çevresi. Ancak bu gerçek sizi korkutmasın. Çünkü göz kenarındaki kırışmaların, üst kapaktaki düşüklüğün ve gözaltı torbalarının çözümü oldukça basit. Lokal anestezi altında yapılan cerrahi bir işlemle göz çevresindeki deformite düzeltilebilir. Dikiş izleri üst kapakta katlantı yerine, altlarda ise kirpik dibine saklı olacağı için, iyileşme döneminin ardından bir başkası tarafından fark edilmeyecek ve giderek silikleşerek belirsiz bir hal alacaktır. İfadeyi etkileyen dokunuşlar. Bu işlemler sırasında hastaların taleplerine göre ifadenizde bir takım değişimler yapabilmek de mümkün. Örneğin kişi mesleği gereği daha otoriter, ciddi ya da erkeksi görünmek isteyebilir. Tam tersi daha çekici ya da kadınsı bakışlara ya da daha çekik ya da bademsi bir göz şekline sahip olmak isteyebilir. Tüm bu taleplere bakış estetiği ile cevap verebilmek mümkündür. Başarı için hasta ve hekim arasında doğru bilgi alışverişi ve iletişim çok önemlidir.

Küçük ama Etkili Destekler: Bakış estetiğinde göz çevresine botoks ve dolgu ile yapılan küçük destekler, oldukça etkili çözümler sunmakta. Botoks uygulaması ile kaşları bir miktar daha kalkık bir forma sokabilir ve göz kenarı kırışıklıklarını önleyebiliriz. Gözaltlarını ışık dolgusu ile aydınlatabilir, böylece yorgun ve cansız görüntüyü daha fresh ve genç bir ifade ile değiştirebiliriz. İletişim bakış ile başlar. Sizi daha iyi yansıtan bakışlar, sosyal ve özel yaşamınızdaki özgüveninizi de pozitif olarak etkileyecektir.” 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç