Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,13:51:45
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3237 0,23
EURO
35,0666 0,16
ALTIN
2.295,32 0,78
BİTCOİN
$70.617 0,92
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
08 Nisan 2016 - 11:18
08 Nisan 2016 - 11:189 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
9 dakika da okunur
0 yorum

Davutoğlu: 'Siyasi etik kanun teklifini TBMM’ye sevk ettik'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “AK Parti grubu olarak siyasi etik kanun teklifini de TBMM’ye sevk ettik. Ümit ederiz ki bu kanun tasarısıyla siyasetimize hem etik, hem de üslup açısından bir seviye gelir” dedi.

Davutoğlu: 'Siyasi etik kanun teklifini TBMM’ye sevk ettik'
Yön Bul Akademi


Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümetin 2016 Yılı Eylem Planı’nı açıkladı. Haliç Kongre Mezkezi’nde düzenlenen programa Başbakan Yardımcıları Lütfü Elvan, Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğllu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Başbakan Davutoğlu, yaptığı konuşmada, verilen vaatlerin tamamının yerine getirildiğini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, gençlerle ilgili üretilen projeler hakkında da bildi verdi. Davutoğlu, “Gençlerimiz teminatımızdır. Türkiye’nin en büyük güç kaynağıdır. Genç girişimciliğini destekliyoruz. İlk kez iş bulan her gencimizin ücretini bir yıl süreyle net asgari ücrete denk gelecek şekilde biz karşılıyoruz. 2016 yılında 200 bin gencimizin bu destekten faydalanmasını düşünüyoruz. Söz vermiştik yaptık. Meslek liseli ve üniversiteli stajyer öğrencilerimize asgari ücretin yüzde 30’u oranında ücret ödeme imkanı getirdik. Firmaların istihdam ettiği kişi sayısına bağlı olarak 130 TL veya 230 TL stajyerlerimize ilk kez doğrudan ücret desteği sağlıyoruz. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin genel sağlık sigortası giderlerini mezuniyetlerini takip eden 2 yıl süreyle lise mezunları için 20 üniversite mezunları için 25 yaşına kadar gelir testi yapmaksızın biz karşılıyoruz. Bu da gençlerimiz için talebiydi. Ücretsiz interneti yaygınlaştırdık” dedi.

“AK PARTİ HÜKÜMETİ SİZE DESTEK DE OLACAK, SERMAYE DE VERECEK”

Davutoğlu, “Verdiğimiz bir sözü sizlere hatırlatayım. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin TL destek vermeye başladık. Bu kapsamda şimdiden 731 işletmeye 8,7 milyon TL yeni girişim desteği verdik. Genç girişimcilere geliştireceği projeler için 100 bin TL’ye kadar kredi imkanı getirdik ve yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağladık. 3 yıl boyunca yıllık 75 bin TL’ye kadar olan kazançları için gelir vergisi muhafiyeti sağladık. AK Parti hükümeti size destek de olacak, sermaye de verecek. Siz yeter ki Türkiye’nin değerine değer katmak için, iş kurmak, istihdam oluşturmak için teşebbüs edin. Gençlerimizin arkasındayız. İşgücü piyasamızı daha esnek hale getirmek için çalışmalara devam ediyoruz. Çalışma hayatına güvenceli esneklik sağlayacak desteklemeler yapıyoruz. Süreklilik arzetmeyen işlerde kayıt dışı çalışan vatandaşlarımızı kayıt altına alarak istihdam edilmelerini hedefliyoruz. Kamuda çalışan taşeron işçimizi asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapmadan kamuda istihdam edeceğiz. Biz söz verdik mi yaparız söz verdik ve yaptık. 1 Kasım seçimleri öncesinde sadece asıl işte taşeron çalışan işçilerimizi kamuya alacağımızı söylemiştik ancak bunu daha da genişlettik. Orta ve üst teknolojik yatırımların artırılması çok önemlidir. Yatırım ortamını genişletmek için çok önemli adımlar atıyoruz. Hane halkının tasarruf alışkanlığını artırmak için konut hesabı uygulamasına başlatıyoruz. İlk konutlarını almak için banka hesaplarında biriktirdikleri paranın yüzde 20’sini ödeyeceğiz. Gençlerimize çeyiz desteği veriyoruz. Evlilik hazırlıkları için oluşturdukları birikime yüzde 20’ye varan oranda 5 bin TL’ye kadar katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

“KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA YÖNELİK YASAL DÜZENLEMELERİ GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE HAYATA GEÇİRDİK”

“Önümüzdeki günlerde yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik bir paketi TBMM’ye sevkedeceğiz” diyen Davutoğlu, “ Gelir ve Kurumlar Vergisi’nde etkin ve basit bir sistem oluşturmayı hedeflediğimiz düzenlemeyi TBMM’ye gönderdik. Sanayi işletmelerin makina ve teçhizat almak için kullandıkları kredileri bazı vergi istisnaları getirdik. Faizsiz finans koordinasyon kurulunu oluşturduk. Hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını gözümüz gibi koruyoruz. 17 Nisan’da seçimlere girerken yargı reformunu açıklamıştık. Bu kapsamda İstanbul Tahkim Merkezi’ni devreye koyduk. Bilirkişilik müessesesini yeniden ele aldık. Bilirkişi Kanunu TBMM’ye sevkettik. Aynı tasarıda rapor ve görüş sunma sürecinin hızlandırılması amacıyla Adli Tıp Kurumu’nu yeniden yapılandırıyoruz. İşkence ve kötü mücadeleyle etkin mücadele etmek ve bu konuda Türkiye İnsan Hakları Kurumu’nu kurduk. İnsan hakları ve eşitlik kurumunu kurduk. Kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal düzenlemeleri geçtiğimiz günlerde hayata geçirdik” ifadesini kullandı.

“AK PARTİ GRUBU OLARAK SİYASİ ETİK KANUN TEKLİFİNİ DE TBMM’YE SEVK ETTİK”

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti grubu olarak siyasi etik kanun teklifini de TBMM’ye sevk ettik. Ümit ederiz ki bu kanun tasarısıyla siyasetimize hem etik hem de üslup açısından bir seviye gelir. Roman vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik hazırlanan eylem planını önümüzdeki günlerde yürürlüğe koyacağız. Geneleksel irfan merkezleri ve cemevlerinin ihtiyacını karşılayacak bir kanun hazırlığı çalışmalarının sonuna geldik. Darbe döneminden kalan mevzuatı gözden geçirerek antidemokratik hükümleri kaldırıyoruz. Darbe döneminden ne kaldıysa ayaklarımızın altındadır. Darbe döneminden ne kaldıysa bütün bu mevzuatı gözden geçireceğiz. Toplumun tüm kesimlerinin büyümeden yararlanması için kadınların iş hayatına katılım oranlarını artıran reformları da artırıyoruz. Emekli olduktan sonra Bağkur kapsamında çalışmaya devam eden 655 bin emeklimizin aylıklarından kesilen yüzde 10’luk kesintiyi tamamen kaldırdık. 24 bin esnaf ve sanatkarımıza yaklaşık 700 milyon TL faizsiz kredi sağladık. Esnafa 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanını getirdik. Esnaf ve Sanatkarlarımızın ekonomi içinde sağlamlaştırmaya yönelik bir diğer sözümüzü yerine getiriyoruz”.

“SERACILARIMIZA 100 BİN TL’YE KADAR FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ VERİYORUZ”

“Esnafımızın önemli bölümünden gelir vergisi artık almıyoruz” diyen Başbakan avutoğlu, Yemde ve gübrede KDV’yi söz verdiğimiz gibi kaldırdık. Seracılarımızın yüzünü güldüren uygulamaları hayata geçirdik. 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği veriyoruz. 42 ilimizde kırsal kalkınma programının bir benzerini ele aldık ve uygulamayı kalan 39 ilimizde de hayata geçirdik. Taki hiç kimse kendisini tek edilmiş hissetmesin. Program kapsamındaki yatırımlara yönelik harcamalara hibe desteği vereceğiz. Emek-yoğun sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların yatırım maliyetlerini azaltan düzenlemeyi bütçe kanununda yaptık. Bu reformların yanı sıra verdiğimiz tüm sözleri tuttuk” ifadesini kullandı.

“BAĞKUR EMEKLİMİZE AYLIK 100 TL SEYYANEN ZAM YAPTIK”

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asgari ücreti bin 300 TL’ye çıkardık. Olmaz dediler, oldu, fazla dediler hayır dedik. Cumhuriyet tarihinin hiçbir bölümünde böylesine yüzde 30’luk bir artış sağlanmadı. Yaklaşık 5,5 asgari ücretlinin refah seviyesini, alım gücünü yükselttik. İşçi ve Bağkur emeklimize aylık 100 TL seyyanen zam yaptık. 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmış olduk. Muhtarlarımızın maaşını bin 300 TL’ye yükselttik. Teröre karşı kahramanca görev yapan uzman erbaşlarımızın 2 bin 500 olan ek göstergelerini 3 bine çıkardık. Teröre karşı kahramanca görev yapan polislerimizin emniyet hizmet tazminatını da yüzde 25 oranında artırdık. Astsubaylarımızdan 1. dereceye yükselmesine imkan tanınmayanların 1. dereceden gösterilmelerini ve 3 bin 600 ek göstergelerini düzenledik. Geçtiğimiz günlerde öğretmenlerimizle birlikteydik. Şubat ayında 30 bin yeni öğretmen atamasını gerçekeştirdik. Herseşyden önce eğitim dedik. Hizmet veren her 2 öğretmenden biri bizim dönemimizde atanmıştır. Artık o kalabalık sınıflar kalmadı. Her bir öğretmen öğrencisini tek tek tanıyacak, ruhi ve ilmi gelişmeleri temin edecek şekilde eğitim verecek. Ön lisans ve lisans öğrencilerin burslarını 400 TL’ye çıkardık. 2002 yılında 450 bin öğrenciye öğrenim kredisi verilirken bugün itibariyle 1.5 milyon öğrenciye burs ve kredi veriliyor. 25 yaşın altındaki gençlerin genel sağlık sigorta prim borçlarını sildik. Bunların hepsi sözümüzdü, hepsini yaptık. 3 milyon 300 bin kişimin 3,7 milyar TL borcunun tahsilatından vazgeçiyoruz”.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç