Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,15:11:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3295 0,24
EURO
35,0730 0,14
ALTIN
2.296,15 0,82
BİTCOİN
$70.479 0,25
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
08 Nisan 2016 - 11:19
08 Nisan 2016 - 11:192 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Şanlıurfa’da İstiklal Madalyası heyecanı

Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesini öngören teklifin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşması Şanlıurfa’da büyük heyecana neden oldu.

Şanlıurfa’da İstiklal Madalyası heyecanı
Toprak Turizm


Kurtuluş Savaşı’nda verdiği destansı mücadeleyle ülkenin işgal edilmesini önlemede büyük bir kahramanlık sarf eden Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesini öngören teklifin TBMM Genel Kurulunda oy birliğiyle kabul edilerek yasalaşması Şanlıurfa’da büyük heyecana neden oldu. Dün meclise sunulan teklif, AK Parti, CHP, HDP ve MHP’li milletvekillerin oy birliği ile kabul edildi. Mecliste teklifin kabul edilerek yasalaşması Şanlıurfa’da büyük heyecana neden oldu. Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilecek olmasından dolayı büyük gurur yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, geç kalınmış bir karar olmasına rağmen devletin böyle bir karar almasının Şanlıurfa tarihi için bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs gazisi İbrahim Erol, “Şanlıurfa’ya madalya verileceğini duyduk. Geç de olsa dahi yinede erken sayılır. Verildiği tarih iyi bir tarihtir. Çok memnun olduk” dedi.

Trabzon’dan Şanlıurfa’ya gezmeye gelen bir Kıbrıs gazisi de ilk defa Şanlıurfa’ya geldiğini ve İstiklal Madalyası almayı hak eden bir yer olduğunu söyledi.

Madalya verileceğini duyduklarında çok sevindiğini söyleyen engelli bir vatandaş da, "Madalya verileceğini duyduğumuz zaman çok sevindik. Bu Şanlıurfalılar için, halkımız için, tüm Türkiye için önemli. Daha önce de atalarımız Şanlıurfa’nın kurtuluşu için çok mücadele ettiler. Gerçekten çok gururlandık. Allah büyüklerimizin hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Yaşının 83 olduğunu ve bundan gurur duyduğunu söyleyen Hasan Zincirci ise “Çok teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa artık almayı hak etti. Şanlıurfa asırlardan kalma bir yer ve madalyayı almayı hak etti” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü olan 11 Nisan’da verilecek. Madalyayı programda herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde Şanlıurfa’ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu verecek.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç