Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
24 Nisan 2024|Çarşamba,00:04:33
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5150 0,10
EURO
34,8570 0,03
ALTIN
2.428,38 0,18
BİTCOİN
$66.274 0,31
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
29 Ekim 2014 - 12:40
29 Ekim 2014 - 12:403 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Esnaf Kavşak Çalışmalarının Kendilerine Göre Yapılmasını İstedi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan Sakarya Caddesi Tretuar ve orta refüj düzenlenmesi’nin patates haline zarar verdiğini ifade eden esnaf, çalışmaların esnafa göre yapılmasını istedi.

Esnaf Kavşak Çalışmalarının Kendilerine Göre Yapılmasını İstedi
MARMARA GÖZ


Çalışma yapılan alanda bir konuşma yapan Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, “ Patates halindeki esnaf arkadaşlarımız buna karşı. Biz diyoruz ki Sakarya Caddesi’nde yapılan çalışmaya olumlu bakıyoruz ancak patates halindeki esnaflar gözardı edilmesin. Dolayısıyla buradaki giriş çıkış sağlansın, buradan bize rahat müşteri gelsin. Benim pazarcı esnafı arkadaşlarım buradan alış veriş yapmakta. 10 metre ileride tepekum pazarı var, dolayısıyla halden alış veriş yapan arkadaşlarımız buradan pazara gidemiyor. Yolu kapanıyor. Tam 5 kilometre dolaşıpta gitmesi lazım 10 metrelik yere. Biz bu yolun tekrar düzenlenmesini ve bu kavşağın daha güzel bir şekilde, esnafa uygun bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Dolayısıyla burada hem esnafımız mağdur olmasın, hem sokağımız güzelleşsin. Böyle bir çalışmanın yeniden yapılmasını istiyoruz. Şuanda burada 65 tane esnaf var. Ancak bize bine yakın pazarcımız buradan alış veriş yapmakta. Bu bölgede bölgesel hal olarak patates hali bu. Buradan karadeniz bölgesine kadar hizmet vermekte. Oradan gelip buradaki patates halinden patates, soğan alan müşterilerimiz var. Şuan da yapılan çalışma büyük araçların girmesini engellemekte. Küçük kamyonetlere izin vermekte. Bizim il dışından kamyonlarla gelen müşterilerimiz var. Dolayısıyla bu kişiler buraya giremezse ticaret bitme noktasına gelir. Bu kavşak yeniden düzenlenmesini, yeniden yapılandırılmasını istiyoruz. Belediye yetkililerinle görüştük. Fen işleri müdürümüzle görüştük. O da şuanda çalışmayı durdurdu. Bu konuyu kesinlikle halletmemiz şart. Bunu konuyu halletmezlerse biz buraya kavşak yaptırmayız. Yetkililer bunu buradan duysun. Kesinlikle yaptırmayız. Bizim burada kimse ticari hakkımızı alamaz. Biz bunun önüne geçeriz. Gerekirse onlar yapar biz bozarız” diye konuştu.
Borsa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Patates Hali Sorumlusu Nihat Özdemir ise yaptığı açıklamada, “Batı Karadenizden, doğu karadenize buradan müşterilerimize hizmet veriyoruz. 1965 yılından beri hizmet verdiğimiz yerin bir anda silinmesinin bir anlamı yok. Biz esnaf olarak karşı değiliz ama hizmetin yanındayız. Girişlerimiz, çıkışlarımız daha iyi yapılırsa daha iyi hizmet vermiş oluruz. Ama bir Pazarcı 5 ton mal alacak diye 1 - 2 km öteden dolaştırmanın anlamı yok. Biz bunu Zeki başkan dan talep ediyoruz. Bukadar sıkıntıya girmenin anlamı yok” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç