18 Nisan 2024|Perşembe,19:49:00
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,5190 0,22
EURO
34,7733 0,15
ALTIN
2.492,35 1,22
BİTCOİN
$63.504 5,67
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
17 Mayıs 2016 - 17:29
17 Mayıs 2016 - 17:292 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Otoyol ihalesi sonuçlandı

İstanbul'da yakında hizmete girecek üçüncü köprünün Anadolu Otoyolu’yla bağlantısını sağlayacak Kuzey Marmara Otoyolu'nun 169 kilometrekarelik Kurtköy -Akyazı arası kısmın ihalesini Limak-Cengiz girişimi kazandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kurtköy -Akyazı arası kısmın geçiş ücretinin 19 lira artı KDV olduğunu açıkladı.

Otoyol ihalesi sonuçlandı
Yön Bul Akademi


Kuzey Marmara Otoyolu Alandüzü, Karapınar, Evrenköy hattını izleyerek valilik binasının güney kısmından çaprazlama geçerek Akyazı-Hendek yönünde mevcut otoyola bağlanacak.

Sakarya'yı yakından ilgilendiren ve yeni yerleşim bölgesine hareketlilik kazandıracağı düşünülen Kuzey Marmara Otoyolu'nun ihalesi bir süre önce yapılmıştı.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bağlanacak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nunihalesine 8 firma teklif vermişti.

Kurtköy -Akyazı arası kısmın ihalesini Limak-Cengiz girişimi kazandı. 

 

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Kurtköy -Akyazı arası kısmın geçiş ücretinin 19 lira artı KDV olduğunu bildirdi.

Öte yandan otoyolun 88 kilometrelik Kınalı -Odayeri kısmının ihalesini ise Kalyon -Kolin girişimi kazandı. Bu kısmın geçiş ücreti ise 10,5 lira artı KDV, Kurtköy’den Üçüncü Havalimanı’na kadar olan kısım 25 TL artı KDV, Kuzey Marmara Otoyolu'nun toplam geçiş ücreti ise 52 TL artı KDV olarak açıklandı.

Bakan Yıldırım,  Kınalı-Havalimanı kısmının Ağustos’ta açılacağını kaydederek, Kuzey Marmara Otoyolu'nun toplam maliyetinin 7 milyar TL’yi bulacağını ifade etti.

 

Nerelerden geçecek?

Kuzey Marmara Otoyolu Alandüzü, Karapınar, Evrenköy hattını izleyerek valilik binasının güney kısmından çaprazlama geçerek Akyazı-Hendek yönünde mevcut otoyola bağlanacak. Özellikle Yenikent bölgesini hareketlendirecek olan otoyol, Karakamış Mahallesi'nin kuzeyinden Dağdibi mevkii üzerinden Karasu Çevre Yolu'na bağlanıyor. Rüstemler Köyü'nden Karasu Çevre Yolu'nu aşan otoban güzergahı Akyazı'nın Osmanbey Köyü’nün kuzeyinden TEM'e bağlanacak.

Yeni otoyol güzergahının en çok Sakarya bölgesindeki arazilere değer kazandıracağı belirtiliyor

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç