Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,16:16:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3810 0,20
EURO
35,0598 0,02
ALTIN
2.326,06 0,24
BİTCOİN
$70.085 0,96
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
02 Ağustos 2016 - 14:09
02 Ağustos 2016 - 14:095 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Demokrasi Nöbeti 18. Gününde

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Başkan Toçoğlu, “Bu hainlerin kafaları bir daha kalkamayacak. Bu mesele kişisel bir mesele, o veya bunun davası değil. Bu tüm milletin meselesidir” ifadelerini kullanırken; Milletvekili Osman Boyraz, “Sizler o alçak teşebbüsten itibaren çağlayan seller gibi meydanlara indiniz. Ümmeti uçurumun kenarından siz aldınız” dedi. İl Başkanı Kılıç ise, “Bu memleketin gerçek diplomalıları millettir” yorumunda bulundu

Demokrasi Nöbeti 18. Gününde
Yön Bul Akademi


15 Temmuz darbe girişimini hezimete uğratan milletin meydanlardaki demokrasi nöbeti 18’inci akşamını geride bıraktı. Sakarya Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarını sallarken; hain darbe girişimine de lanet okudu. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, iş adamları, sporcular, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da yer aldı.

Hainler Dört Koldan Saldırıyor

Mitingin açılış konuşmasında söz alan Başkan Toçoğlu, “Şanlı direnişimizin 18’inci akşamındayız. FETÖ’cü katillerin darbe girişime karşı mücadelemizi, nöbetimizi sürdürürken; bir yandan da PKK terörüyle mücadele ediyoruz. Hainler dört koldan saldırıyorlar. İnşallah şerler hayırlara çıkacak. Hainlerin tüm oyunları bozulacak. Şer odaklarının kuklaları olmuş içeride ve dışarıdaki hainlere gereken cevap en güçlü şekilde verilecek. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. Her kesimden insanımızla bir arada, omuz omuza olacağız. Bu hainlerin kafaları bir daha kalkamayacak. Bu mesele kişisel bir mesele, o veya bunun davası değil. Bu tüm milletin meselesidir. Cumartesi günü bu direnişin adına yakışır bir final yapacağız. Ülke, millet, insani ve İslami değerlerimizi nasıl koruduğumuzu o büyük gecede güzel bir şekilde göstereceğiz” diye konuştu.

Başkomutan’ın Emrindeyiz

Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından sahneye Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesi üyeleri çıktı. Gaziler adına konuşan Hüseyin Cantez, 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadıklarını söyledi. Cantez ayrıca Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetinde olduklarını aktardı. Mitingin devamında söz alan Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, “Kutlu bir nöbette olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunları bozduk. Sizler ilk dakika itibariyle meydanlara çıkarak hainlerin tüm planlarını yıktınız. Allah sizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Sanayicilerden Darbeye Tepki

Programın devamında 1. OSB, 2. OSB ve 3. OSB yönetimleri platforma çıkarak, darbe kalkışmasına karşı tepkilerini ortaya koydular. 1. OSB adına Mustafa Kösemusul, 2. OSB adına Mustafa Ekim ve 3. OSB adına da Muzaffer Güneş, sanayicilerin her zaman milli iradenin yanında olduklarını söylediler. SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ ise, “Yüreğinde bayrak ve vatan sevgisi taşıyan siz değerli demokrasi bekçilerini saygıyla selamlıyorum. Bugün patronlar da aramızdalar. Şunu unutmayın; bu nöbette patron, işçi, işveren ayrımı yok. Bu nöbet hepimizin nöbetidir. Kalkışmanın vahameti gün be gün ortaya çıkıyor. Bir daha 15 Temmuz gibi bir gece yaşamamak için bir olmaya, iri ve diri durmaya devam etmek mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Tarihi Kirlettiler

İl Başkanı Fevzi Kılıç ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “18 akşamdır ortaya koyduğunuz bu sabra, bu sadakate, bu ince ruha ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün yine şehit acılarıyla sarsıldık. ‘Neylesin ölüm herkesin başında.’ Hepimiz o musalla taşına elbet bir gün yatacağız. Ama hainler kalleşçe saldırıyorlar. Milletimizin başı sağ olsun. Biz bugüne kadar çok badireler atlattık, çok bedeller ödedik. 3 Kasım 2002’den beri Türkiye’de her şey katlanarak büyüdü. Bu birilerini rahatsız etti. O birileri dini istismar ettiler. Tarihi kirletenler yine aynı odaklardır. Biz önce devlet, sonra millet diyoruz. Bizim için siyaset bu iki olgudan sonra geliyor. Sizlere Demokrasi Üniversitesi’nin diplomalarını takdim etmek istiyorum. Bu memleketin gerçek diplomalıları işte bu millettir” dedi.

Asil Bir Direniş Destanı

Mitinge misafir olarak katılan AK Parti Sakarya Milletvekili Osman Boyraz, “Sizler o alçak teşebbüsten itibaren çağlayan seller gibi meydanlara indiniz. Millet evlatlarının boyunlarına ilmik geçirmek isteyenlere geçit vermediniz. Siz onlara, ‘Ne susacak ezan, ne inecek bayrak, ne diz çökecek Sakarya var!’ dediniz. Kıyama kalkan bu halk Dünya’ya iki şeyi öğretti. Bunlardan birincisi; darbenin nasıl püskürtüleceğidir. Diğeri de; darbe kalkışmasının ardından nasıl demokrasi nöbeti yapılır. Nasıl kırmadan, dökmeden, zarar vermeden mücadele edilir. İşte bunları çok iyi gösterdiniz. Asil ve soylu bir direniş destanı yazdınız. Ümmeti uçurumun kenarından siz aldınız. Allah sizden razı olsun” diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç